• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka jednoduše, chutně

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka jednoduše, chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • 2
      ks cibule větší
    • 6
      stroužek česnek větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      dl balzamikový ocet
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      kostka masox nemusí být
    • 1
      lžíce hnědý cukr
  • Na dozdobení
    • bazalka čerstvý
    • strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky (asi 1 litr nebo víc), bílé víno, balsamikový ocet, masox, hrst hnědého cukru, sůl, pepř, bobkové listy, trochu sušeného oregána nebo tymiánu, kdo co má rád. Krátce povaříme a je to.
2
Servírujeme posypané parmezánem a s čerstvými lístky bazalky. Jinak můžeme také použít jako omáčku při pečení lasagní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený králík- jednoduše a chutně

Pečený králík- jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gejitkaM | 20. 1. 2011 09:46

    Výborný recept a když jsem si od každého kdo psal komentář vzala něco,tak jsem udělala skvělou polévku...Brr kečup do polévky, no proč rovnou neudělat polívku ze sáčku :-)

  • Simča Sládková | 6. 7. 2007 22:36

    Dělám rajskou podobně, na ochucení ale dávám ještš 3 kuličky nového koření a 3 hřebíčky a 2 cm kousek celé (nebo větší špetku mleté) skořice. To koření tam dávám hned na počátek do toho oleje a po uvaření rajské ho vyndám.

  • Anonym | 6. 7. 2007 17:22

    Díky za radu, ale já nevařím proto, abych jídlo vyhazovala O:))

  • Daniella O. | 2. 7. 2007 18:53

    Rajskou polevku delam velmi podobne. Davam jenom vice cesneku a na zaver mixuji. Je opravdu moc dobra a s ohratym kecupem nastesti nema nic spolecneho. Balsamic vinegar mam moc rada i jako zalivku do salatu. A pro Anonyma: pred tim ,nez zacnete kritizovat, zkuste si nejdrive uvarit a ochutnat. Z vaseho prispevku je zrejme, ze vubec nevite, o cem je rec. Balsamic vinegar je sladkokysely a ne moc ostry, tudiz i mnozstvi uvedene v receptu odpovida.

  • Hana vac. | 1. 7. 2007 01:47

    vubec se toho octu nebojte,neni tam vubec citit,ja davam i vic

  • Hospodyňka | 29. 6. 2007 13:44

    Hlásím se jako ne-anonym, ale toho 1dcl byť balsamikového octa bych se taky trochu bála. Asi bude lepší dát trochu míň a pak event. dochucovat, ale jinak polévka vypadá slušně "italsky"... Čili moc dobře...

  • Věra z DC | 29. 6. 2007 12:01

    Anonyme, balzamikový ocet není tak ostrý a je chuťově moc dobrý, tak ozkoušej a pak diskutuj a drž se sám ...

  • Anonym | 29. 6. 2007 11:28

    O "ohřátém" kečuppu nebyla řeč. 1 dl octa - to musí být utrejch, i když tam nasypete ten cukr.

  • Anonym | 29. 6. 2007 08:29

    Rajská z kečupu? No to mě podrž :))))))

  • Hana vac. | 28. 6. 2007 21:45

    rajska polevka se neji jenom v Cechach,vsechno je vsude trosku jinak a o tom to je anonyme, nebo musis jist jen porat to same?protoze babicka to delala.........no nevim

  • Di | 28. 6. 2007 18:45

    K ochucení, Anonyme. Toje něco jiného než ohřátý kečup!

  • Anonym | 28. 6. 2007 16:56

    K čemu ta hrst cukru, víno, ocet? Jinak, když chci udělat rajskou opravdu rychle, použiju kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Bílé víno Bobkový list Česnek Cibule Hnědý cukr Masox Oregáno Pepř mletý Sekaná rajčata Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

110
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
90
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
56
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact