• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem

autor: Cherub
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso 250-500g
    • 50
      g máslo nebo sádlo
    • 60
      g hladká mouka
    • cibule větší
    • 1
      kg rajčata
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      lžička perníkové koření maximálně

Postup přípravy receptu

1
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za chvilku. Vyberte hrnec, ve kterém budete omáčku vařit a v něm zpěňte na tuku nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli zasypte moukou a usmažte tmavší jíšku. Jíšku rozřeďte cca 1 litrem vývaru a povařte. Rajčata pokrájejte, přidejte do hrnce společně s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a perníkovým kořením a povařte. Přislaďte podle chuti. Výsledný mišmaš prolisujte přes cedník. Přilijte zbytek vývaru, doslaďte, dosolte a dokyselte octem (nebo citrónem, záleží na Vás). Přidejte naporcované maso (pravděpodobně se Vám bude rozpadat, ale to nevadí) a nechte projít varem. Omáčku můžete zjemnit smetanou (stačí cca 200 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stachy | 9. 11. 2014 10:57

    Vynikajicí, děkuji moc :-)

  • Martin | 6. 8. 2014 09:24

    pane asab mám pocit, že vůbec netušíte co do rajské omáčky patří... mimo jiné i kořenová zelenina!

  • asab | 21. 1. 2013 21:30

    Pane Michale mám pocit, že si pletete rajskou a svíčkovou, :-\ která je ze zeleniny ... zelenina do rajské omáčky kromě rajčat nepatří :-D

  • Simča Sládková | 30. 1. 2010 11:44

    michale nevím, jak jsi to myslel, ale rajskou dělám přesně takto a nikdy to není "rajský vývar", jak jsi napsal. Podle možnosti ji dělám buď z rajčat čeratvých, nebo zavařených a nabo - když nejsou vlastní zdroje - tak i z koupeního protlaku, ale je to vždycky výborná rajská. Na dochucení používám bobkový list, 3 ks nového koření, kus celé skořice, 3 hřebíčky a špetku tymiánu. Dochucuji mžičkou octa a půl lžičkou cukru. U nás musí mí rajská vyváženou sladko-slano- kyselou chuť.

  • michal nereknu | 30. 1. 2010 10:45

    No a hlavne rajska musi bejt se zakladem se zeleninou. :) jinak z toho je pak rajcatovej vyvar..... :))

  • Dana Sobotová | 14. 8. 2009 19:00

    Dosud jsem dělala rajskou z protlaku, nyní jsme dostali rajčata, tak jsem vyzkoušela udělat tento recept. Povedlo se a všem chutnalo. Dávám za 1 a do oblíbených. ;-)

  • tOMÁŠ kYNCL | 27. 1. 2008 08:17

    Zkusil jsem tento recept na rajskou omáčku a doma jsem měl stím úspěch.Děkuji

  • Martin Opp | 15. 1. 2008 22:15

    pokud bych chtěl nahradit rajčata protlakem, kolik by ho tam mělo být?

  • IVANA SEDOVA | 23. 9. 2006 10:27

    já dávám do omáčky ke konci strouhaný perník,třeba tři - čtyři perníčky.máme rádi sladkou,takže čím víc,tím líp.někdy dám lžičku skořice

  • Dana M. | 23. 9. 2006 07:45

    Já dávám do vody k masu ještě bobkový list, nové koření a celý pepř, aby byl vývar dobrý. Jinak rajskou dělám taky jen z protlaků, je lepší. Přidávám trochu tymiánu a celou skořici. Ale tady mě zaujal ten nápad s perníkovým kořením, utčitě vyzkouším.

  • Marie L. | 22. 9. 2006 14:19

    To je pravda, že rajčata jsou i v sezoně drahá, ale kdo má vlastní zahrádku a jako letos se urodilo všeho nadbytek tak je omáčka z čerstvých rajčat od protlakové úplně jiná pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2006 14:07

    Tiež robím paradajkovú omáčku len z pretlaku. Len u nás sa robí paradajková omáčka sladká, teda hotovú omáčku prisladím trochou cukru.

  • Marta Hajkova | 22. 9. 2006 13:41

    rajcata jsou ted dost drahy, (nevim jak u vas ale u nas kilo za 30,-) ja delam rajskou zasadne z protlaku a vysledek je taky moc dobrej. podle svy babicky ke klasickymu koreni pridavam jeste spetku tymianku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Máslo Nové koření Ocet Pepř celý Perníkové koření Rajčata Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

243
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
96
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
84
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
72
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
67
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Ladislav Korbel zboří Divadlo Hybernia nestárnoucími hity: Chystá koncertní narozeninovou párty!

Ladislav Korbel zboří Divadlo Hybernia nestárnoucími hity: Chystá koncertní narozeninovou párty!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact