• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka, která se musí povést

autor: hanca.sch
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      šálek kečup - jemný
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi 10 minut povaříme. Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a "vylovíme" koření.
2
Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a houskovým knedlíkem či s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Nejlepší sekaná na světě, která…

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena | 29. 11. 2016 16:38

    já si dám vyvařit do vody ve zvonečku na čaj koření + cibuli, vyndám po uvaření a pak přidám rajský protlak, osolím a přidám perník, rozmixovaný ve vodě. Dochutím ještě cukrem, pokud perník nestačí. Přidám kousek másla a je. Žádnou mouku rozhodně nedávám, to umí každý trouba.

  • marian | 5. 2. 2016 18:49

    Utěrku obalíme v trojobalu a máme solidní řízek! Tenhle recept je od Hrušky nebo od Babici? To je ostuda gastronomie tady toto :'( Kečup, takový hnus, že tam ještě není uvedený masox, nebo podobný hnus.A ten vývar z masa vylijete do kanálu? Ještě mi tam chybí trochu víc glutamátu. :-$

  • marian | 5. 2. 2016 18:41

    Kečup ne! je kdo ví čím okořeněný a okyselený. Píšete o pasírovaných rajčatech-pokud budou ze zahrádky tak není co řešit. :-)

  • petr | 16. 10. 2015 00:52

    je vyborna <3

  • marci2 | 7. 9. 2013 10:11

    Dávám 1

  • petik | 25. 3. 2013 12:02

    prosim vas na kolik porci je receptura

  • Koubkova | 25. 2. 2013 20:16

    misto kecupu protlak s cukrem a je to vyborna omacka

  • jaroslava | 12. 1. 2013 15:35

    Je výborná i odležená, <3

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    :)

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    super receptik :-P :-) povedla se a to jsem delala rajskou poprve - dekuji <:-)

  • Vlasta Novák | 10. 10. 2011 14:00

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:44

    Zálivky a omáčky

  • nnln | 27. 6. 2011 12:25

    Teď mi někdo poraďte, jak recept oznámkovat:) S tím kečupem bych to ani nezkoušela, kečup mám ráda, ale rajská prostě není kečup.. Ale podle stejného receptu, pouze vyměnit kečup za protlak nebo pasírovaná rajčata ji miluji. Tak teď babo raď ;-)

  • nnln | 27. 6. 2011 12:21

    Di, děláme úplně stejně. Místo kečupu protlak nebo pasírovaná rajčata v plechovce nebo krabičce a bez koření, jen špetka soli a cukru. Tak ji vařila babička a jiná nám už ani nechutná.

  • Di | 27. 5. 2011 12:58

    Já bych dala ten protlak a kečupem pak dochutila. Dělám ji stejně, a dokonce ani nedávám koření, u nás doma se rajská nekořenila. Maximálně zahustím strouhaným perníkem, pokud ho mám.

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • fikina | 2. 12. 2010 16:00

    KEČUP?! =-O

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 11:20

    1*

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:41

    Omáčkou jsem zalil plněné papriky.Dělal jsem také z protlaku.Byla výborná.Posílám foto,Jíří.

  • Tereza K. | 27. 2. 2010 12:20

    Použila jsem rajský protlak a je to vynikající!!! Byla to moje první rajská omáčka a moc se povedla.... Děkuji za recept. T.

  • Marta Kropáčová | 2. 2. 2009 17:22

    Tuto omacku varivala moje maminka a to k varene slepici,kolinka a tato omacka.Jeste ji vylepsujeme smetanou.Ma dcera i vnoucata ji taky maji radi.Nam chutna,akorad bych ji nenazyvala rajska,tu varim jinak

  • Jana Podolská | 2. 2. 2009 10:08

    Já teda přidávám do klasické rajské taky kečup, ale je pravda, že používám domácí, stejně tak i protlak.

  • niobe nightingale | 1. 2. 2009 17:34

    tuhle "rajskou" bych spíš použila jako základ pro nějakou salsu/omáčku na těstoviny nebo na zapékání, ale rozhodně bych jí u nás doma nevydávala za rajskou - jak už jste říkaly, taky dávám přednost "pracnější" klasice ;-) ... ale rozhodně tohle není špatný recept pro začátečníky nebo někoho, kdo nerad tráví u plotny nějakej ten čas navíc.

  • Jarka O. | 1. 2. 2009 16:34

    Tady je problém hlavně v tom, že v kečupu skutečný podíl rajčat je minimální, většinu tvoří zahušťovadla a ochucovadla. Nejsem proti kečupu, ale nahrazovat jím protlak v rajské...to bych nedělala :-)

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 15:40

    ano, souhlasím!!!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 15:03

    :)))))) Laďka, u nás sa vždy aj polievka aj omáčka robili z pretlaku, takže ja v tom pokračujem:))) Takže aj keď sme to zamenili, princíp ten istý - kečup nie:)))

  • Marie Šindelová | 1. 2. 2009 14:24

    Rajská je nejlepší z protlaku a rajčat.Náročná není ani tak.Potom stačí jen cukr sůl,ocet,koření...Po kečupu nás s manželem akorát pálí žáha.Do omáčky dávám dětem kuličky z mletého masa-mají to raději.Když chtějí polévku stačí udělat omáčku řídkou a přidám rýži.

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 13:43

    Teri, to jsem, ráda, že nejsem sama, kdo zaměnil polévku za omáčku :-))), ale naprosto souhlasím!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 13:38

    Paradajkovú polievku robím vždy z paradajkového pretlaku, kečup mi na tento účel akosi nepasuje:)))

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:40

    omáčku!!!!!!

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:38

    určitě to je rychlovka, ale já osobně dělám raději poctivou pomalejší polévku z rajčat a protlaku - ale chápu, že v dnešní uspěchané době ....:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Hladká mouka Kečup - jemný Máslo Nové koření Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

63
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
59
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým…
49
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
46
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Rajská omáčka s masovými koulemi a…
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka z džusu
Rajská omáčka z džusu
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s čekankovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact