• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka, která se musí povést

autor: hanca.sch
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      šálek kečup - jemný
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi 10 minut povaříme. Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a "vylovíme" koření.
2
Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a houskovým knedlíkem či s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Nejlepší sekaná na světě, která…

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena | 29. 11. 2016 16:38

    já si dám vyvařit do vody ve zvonečku na čaj koření + cibuli, vyndám po uvaření a pak přidám rajský protlak, osolím a přidám perník, rozmixovaný ve vodě. Dochutím ještě cukrem, pokud perník nestačí. Přidám kousek másla a je. Žádnou mouku rozhodně nedávám, to umí každý trouba.

  • marian | 5. 2. 2016 18:49

    Utěrku obalíme v trojobalu a máme solidní řízek! Tenhle recept je od Hrušky nebo od Babici? To je ostuda gastronomie tady toto :'( Kečup, takový hnus, že tam ještě není uvedený masox, nebo podobný hnus.A ten vývar z masa vylijete do kanálu? Ještě mi tam chybí trochu víc glutamátu. :-$

  • marian | 5. 2. 2016 18:41

    Kečup ne! je kdo ví čím okořeněný a okyselený. Píšete o pasírovaných rajčatech-pokud budou ze zahrádky tak není co řešit. :-)

  • petr | 16. 10. 2015 00:52

    je vyborna <3

  • marci2 | 7. 9. 2013 10:11

    Dávám 1

  • petik | 25. 3. 2013 12:02

    prosim vas na kolik porci je receptura

  • Koubkova | 25. 2. 2013 20:16

    misto kecupu protlak s cukrem a je to vyborna omacka

  • jaroslava | 12. 1. 2013 15:35

    Je výborná i odležená, <3

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    :)

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    super receptik :-P :-) povedla se a to jsem delala rajskou poprve - dekuji <:-)

  • Vlasta Novák | 10. 10. 2011 14:00

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:44

    Zálivky a omáčky

  • nnln | 27. 6. 2011 12:25

    Teď mi někdo poraďte, jak recept oznámkovat:) S tím kečupem bych to ani nezkoušela, kečup mám ráda, ale rajská prostě není kečup.. Ale podle stejného receptu, pouze vyměnit kečup za protlak nebo pasírovaná rajčata ji miluji. Tak teď babo raď ;-)

  • nnln | 27. 6. 2011 12:21

    Di, děláme úplně stejně. Místo kečupu protlak nebo pasírovaná rajčata v plechovce nebo krabičce a bez koření, jen špetka soli a cukru. Tak ji vařila babička a jiná nám už ani nechutná.

  • Di | 27. 5. 2011 12:58

    Já bych dala ten protlak a kečupem pak dochutila. Dělám ji stejně, a dokonce ani nedávám koření, u nás doma se rajská nekořenila. Maximálně zahustím strouhaným perníkem, pokud ho mám.

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • fikina | 2. 12. 2010 16:00

    KEČUP?! =-O

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 11:20

    1*

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:41

    Omáčkou jsem zalil plněné papriky.Dělal jsem také z protlaku.Byla výborná.Posílám foto,Jíří.

  • Tereza K. | 27. 2. 2010 12:20

    Použila jsem rajský protlak a je to vynikající!!! Byla to moje první rajská omáčka a moc se povedla.... Děkuji za recept. T.

  • Marta Kropáčová | 2. 2. 2009 17:22

    Tuto omacku varivala moje maminka a to k varene slepici,kolinka a tato omacka.Jeste ji vylepsujeme smetanou.Ma dcera i vnoucata ji taky maji radi.Nam chutna,akorad bych ji nenazyvala rajska,tu varim jinak

  • Jana Podolská | 2. 2. 2009 10:08

    Já teda přidávám do klasické rajské taky kečup, ale je pravda, že používám domácí, stejně tak i protlak.

  • niobe nightingale | 1. 2. 2009 17:34

    tuhle "rajskou" bych spíš použila jako základ pro nějakou salsu/omáčku na těstoviny nebo na zapékání, ale rozhodně bych jí u nás doma nevydávala za rajskou - jak už jste říkaly, taky dávám přednost "pracnější" klasice ;-) ... ale rozhodně tohle není špatný recept pro začátečníky nebo někoho, kdo nerad tráví u plotny nějakej ten čas navíc.

  • Jarka O. | 1. 2. 2009 16:34

    Tady je problém hlavně v tom, že v kečupu skutečný podíl rajčat je minimální, většinu tvoří zahušťovadla a ochucovadla. Nejsem proti kečupu, ale nahrazovat jím protlak v rajské...to bych nedělala :-)

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 15:40

    ano, souhlasím!!!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 15:03

    :)))))) Laďka, u nás sa vždy aj polievka aj omáčka robili z pretlaku, takže ja v tom pokračujem:))) Takže aj keď sme to zamenili, princíp ten istý - kečup nie:)))

  • Marie Šindelová | 1. 2. 2009 14:24

    Rajská je nejlepší z protlaku a rajčat.Náročná není ani tak.Potom stačí jen cukr sůl,ocet,koření...Po kečupu nás s manželem akorát pálí žáha.Do omáčky dávám dětem kuličky z mletého masa-mají to raději.Když chtějí polévku stačí udělat omáčku řídkou a přidám rýži.

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 13:43

    Teri, to jsem, ráda, že nejsem sama, kdo zaměnil polévku za omáčku :-))), ale naprosto souhlasím!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 13:38

    Paradajkovú polievku robím vždy z paradajkového pretlaku, kečup mi na tento účel akosi nepasuje:)))

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:40

    omáčku!!!!!!

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:38

    určitě to je rychlovka, ale já osobně dělám raději poctivou pomalejší polévku z rajčat a protlaku - ale chápu, že v dnešní uspěchané době ....:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Hladká mouka Kečup - jemný Máslo Nové koření Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Houbový guláš
Houbový guláš
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Rajská omáčka s masovými koulemi a…
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka z džusu
Rajská omáčka z džusu
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s čekankovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact