• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka, která se musí povést

autor: hanca.sch
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      šálek kečup - jemný
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi 10 minut povaříme. Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a "vylovíme" koření.
2
Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a houskovým knedlíkem či s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Nejlepší sekaná na světě, která…

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena | 29. 11. 2016 16:38

    já si dám vyvařit do vody ve zvonečku na čaj koření + cibuli, vyndám po uvaření a pak přidám rajský protlak, osolím a přidám perník, rozmixovaný ve vodě. Dochutím ještě cukrem, pokud perník nestačí. Přidám kousek másla a je. Žádnou mouku rozhodně nedávám, to umí každý trouba.

  • marian | 5. 2. 2016 18:49

    Utěrku obalíme v trojobalu a máme solidní řízek! Tenhle recept je od Hrušky nebo od Babici? To je ostuda gastronomie tady toto :'( Kečup, takový hnus, že tam ještě není uvedený masox, nebo podobný hnus.A ten vývar z masa vylijete do kanálu? Ještě mi tam chybí trochu víc glutamátu. :-$

  • marian | 5. 2. 2016 18:41

    Kečup ne! je kdo ví čím okořeněný a okyselený. Píšete o pasírovaných rajčatech-pokud budou ze zahrádky tak není co řešit. :-)

  • petr | 16. 10. 2015 00:52

    je vyborna <3

  • marci2 | 7. 9. 2013 10:11

    Dávám 1

  • petik | 25. 3. 2013 12:02

    prosim vas na kolik porci je receptura

  • Koubkova | 25. 2. 2013 20:16

    misto kecupu protlak s cukrem a je to vyborna omacka

  • jaroslava | 12. 1. 2013 15:35

    Je výborná i odležená, <3

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    :)

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    super receptik :-P :-) povedla se a to jsem delala rajskou poprve - dekuji <:-)

  • Vlasta Novák | 10. 10. 2011 14:00

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:44

    Zálivky a omáčky

  • nnln | 27. 6. 2011 12:25

    Teď mi někdo poraďte, jak recept oznámkovat:) S tím kečupem bych to ani nezkoušela, kečup mám ráda, ale rajská prostě není kečup.. Ale podle stejného receptu, pouze vyměnit kečup za protlak nebo pasírovaná rajčata ji miluji. Tak teď babo raď ;-)

  • nnln | 27. 6. 2011 12:21

    Di, děláme úplně stejně. Místo kečupu protlak nebo pasírovaná rajčata v plechovce nebo krabičce a bez koření, jen špetka soli a cukru. Tak ji vařila babička a jiná nám už ani nechutná.

  • Di | 27. 5. 2011 12:58

    Já bych dala ten protlak a kečupem pak dochutila. Dělám ji stejně, a dokonce ani nedávám koření, u nás doma se rajská nekořenila. Maximálně zahustím strouhaným perníkem, pokud ho mám.

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • fikina | 2. 12. 2010 16:00

    KEČUP?! =-O

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 11:20

    1*

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:41

    Omáčkou jsem zalil plněné papriky.Dělal jsem také z protlaku.Byla výborná.Posílám foto,Jíří.

  • Tereza K. | 27. 2. 2010 12:20

    Použila jsem rajský protlak a je to vynikající!!! Byla to moje první rajská omáčka a moc se povedla.... Děkuji za recept. T.

  • Marta Kropáčová | 2. 2. 2009 17:22

    Tuto omacku varivala moje maminka a to k varene slepici,kolinka a tato omacka.Jeste ji vylepsujeme smetanou.Ma dcera i vnoucata ji taky maji radi.Nam chutna,akorad bych ji nenazyvala rajska,tu varim jinak

  • Jana Podolská | 2. 2. 2009 10:08

    Já teda přidávám do klasické rajské taky kečup, ale je pravda, že používám domácí, stejně tak i protlak.

  • niobe nightingale | 1. 2. 2009 17:34

    tuhle "rajskou" bych spíš použila jako základ pro nějakou salsu/omáčku na těstoviny nebo na zapékání, ale rozhodně bych jí u nás doma nevydávala za rajskou - jak už jste říkaly, taky dávám přednost "pracnější" klasice ;-) ... ale rozhodně tohle není špatný recept pro začátečníky nebo někoho, kdo nerad tráví u plotny nějakej ten čas navíc.

  • Jarka O. | 1. 2. 2009 16:34

    Tady je problém hlavně v tom, že v kečupu skutečný podíl rajčat je minimální, většinu tvoří zahušťovadla a ochucovadla. Nejsem proti kečupu, ale nahrazovat jím protlak v rajské...to bych nedělala :-)

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 15:40

    ano, souhlasím!!!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 15:03

    :)))))) Laďka, u nás sa vždy aj polievka aj omáčka robili z pretlaku, takže ja v tom pokračujem:))) Takže aj keď sme to zamenili, princíp ten istý - kečup nie:)))

  • Marie Šindelová | 1. 2. 2009 14:24

    Rajská je nejlepší z protlaku a rajčat.Náročná není ani tak.Potom stačí jen cukr sůl,ocet,koření...Po kečupu nás s manželem akorát pálí žáha.Do omáčky dávám dětem kuličky z mletého masa-mají to raději.Když chtějí polévku stačí udělat omáčku řídkou a přidám rýži.

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 13:43

    Teri, to jsem, ráda, že nejsem sama, kdo zaměnil polévku za omáčku :-))), ale naprosto souhlasím!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 13:38

    Paradajkovú polievku robím vždy z paradajkového pretlaku, kečup mi na tento účel akosi nepasuje:)))

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:40

    omáčku!!!!!!

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:38

    určitě to je rychlovka, ale já osobně dělám raději poctivou pomalejší polévku z rajčat a protlaku - ale chápu, že v dnešní uspěchané době ....:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Hladká mouka Kečup - jemný Máslo Nové koření Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Šumajstr

Šumajstr

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Kuskus salát

Kuskus salát

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
32
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
26
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
25
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
24
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Rajská omáčka s masovými koulemi a…
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka z džusu
Rajská omáčka z džusu
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s čekankovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact