• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatový palivec

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatový palivec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      dl ocet
    • 1
      dl cukr krystal
    • 1
      lžička kari
    • 1,50
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce sůl
    • 1,50
      lžička zázvor - mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostky a vaříme 1/2 hodiny, potom rozmixujeme (používám ponorný mixér přímo v hrnci, kdo nemá musí v mixéru) nebo prolisujeme. Přidáme ocet a cukr a vaříme na hustotu marmelády.
2
Před dokončením vmícháme sůl, koření a česnek.
3
Necháme přejít varem, plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
4
Používám k uzenině místo hořčice, je možné dávat pod maso nebo jen tak na chleba s máslem.
5
Kvůli dětem můžeme ubrat pálivé papriky, na chuti to neubere, jen to už nebude ten správný palivec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře palivec

Kuře palivec

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa B. | 23. 8. 2008 17:52

    Z jedné várky to jde celkem rychle, dobu jsem nikdy nestopovla, musíte to dělat jam marmeládu ve velkém kastrolu.

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:38

    nevíte někdo aspoň přibližně dobu toho vaření,než to zhoustně?

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:35

    Haló,nevíte někdo,jak dlouho se to má asi vařit,než to zhoustne?Do marmelády jde většinou více cukru a zahustí to cukr,ale tady?Má někdo zkušenost?Díky!

  • Marta Kropáčová | 17. 8. 2008 20:43

    Pro me to taky vypadalo lakave a protoze jsem uz nevedela,co s rajcatama,pustila jsem se do toho.Sice ze 6 kg rajcat to nejakou dobu trvalo,nez se to vyparilo na hustotu marmelady,ale stalo to za to.Moooc dobrounke,davam za 1*

  • M. Tušlová | 2. 9. 2006 18:47

    Udělala jsem si dnes zavařovací den a vyrobila kromě jiného rajčatový palivec. Vynikající, dávám za 1*!

  • Alena Tarabová | 13. 7. 2006 10:33

    Vypadá to velmi lákavě, už se těším na rajčata z vlastního zdroje. Určitě vyzkouším.Díky za recept.

  • Jana Kutačová | 13. 7. 2006 09:00

    Zase něco mňam,mňam..Ještě počkám na levnější zeleninu a budu přemýšlet co z těch všech dobrotek,které jsem tady na zavařování našla vyrobím.Tohle zní taky perfekzně.:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

307
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
246
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
40
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
38
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
30
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact