• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 300
      g rajský protlak
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce polohrubá mouka 1-2
    • 1
      lžíce paprika
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme až se zatáhne, potom přidáme papriku a velmi rychle zalejeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a osolíme. Podusíme asi na 75%, přidáme zelí nakrájené na nudličky, kmín a vaříme. Pokud je potřeba, tak přidáme trochu vody. Nakonec přimícháme rajčatový protlak a zahustíme rozšlehanou moukou ve šlehačce. Chvíli povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíkem. Dokončené rajčatové zelí má mít konzistenci segedínu.
2
Rajčatové zelí je tradiční recept na západním Slovensku. Toto je upravená, velmi chutná varianta, která nabízí zpestření zeleninovo-masových jídel. Rajčatové zelí je vhodné i jako Eintopf s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatové šišky

Rajčatové šišky

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ¨smisek | 26. 3. 2011 19:15

    tento recept je také dobré bez zahustění moukou je to velice d obré třeba jenom z pečivem :-)

  • Jana Nesvadbová | 12. 1. 2008 10:33

    Tak tento recept určitě budu vařit častěji, vyzkoušela jsem a u rodiny i u sebe velmi uspěl- s vepřovou plecí, spíš odřezky od řízků. Slonenská kuchyně je báječná

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:53

    Ten recept, ktorý tu je, je bez toho bôčika, ten sa dáva navrch. Alebo iné mäsko.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:52

    Tento recept tu už je aj s obrázkom, je to fakt dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Smažení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hlávkové zelí Olej Paprika Polohrubá mouka Rajský protlak Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Čebureky II.

Čebureky II.

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
34
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
26
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact