• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krásně hustá, hřejivá a plná rajčat - to je tato vynikající polévka, kterou si určitě ihned zamilujete. Ozdobená pestem z petrželky, česneku, parmezánu a slunečnicových semínek je zkrátka neodolatelná. Spolu s opečenou bagetkou vás navíc skvěle zasytí.

Suroviny

4 porce
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce slunečnicová semínka
    • olivový olej
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • 0,50
      ks bageta
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Připravte pesto: petrželovou nať, česnek, slunečnicová semínka a 3 lžíce olivového oleje rozmixujte nahrubo, promíchejte s nastrouhaným parmazánem, nakonec dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

2
Šalotky oloupejte, pokrájejte nahrubo a zpěňte na lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, pár minut povařte, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Bagetu natrhejte na kousky a pečte je na zbylém oleji. Polévku rozdělte do misek, přidejte lžíci pesta, krutony a trochu slunečnicových semínek.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka Puebla

Polévka Puebla

Rajčatová polévka s paprikami

Rajčatová polévka s paprikami

Chilli polévka

Chilli polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská FOOD
Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Olivový olej Pepř mletý Petrželka Šalotka Sekaná rajčata Slunečnicová semínka Strouhaný parmazán Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Makové lívance

Makové lívance

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

109
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
72
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
58
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
54
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem
Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem
Rajčatová polévka s čočkou
Rajčatová polévka s čočkou
Rajčatová polévka s paprikami
Rajčatová polévka s paprikami
Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Rajčatová pomazánka
Rajčatová pomazánka
Rajčatová rýže
Rajčatová rýže
  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s petrželovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact