• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatová polévka s kroupami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatová polévka s kroupami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 1
      l voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř mletý celý
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • 1
      plechovka rajský protlak velký, nebo 250g rajčat
    • olej
    • celerová nať
    • sůl nebo vegeta nebo masox
    • 1
      hrnek kroupy vařené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou zeleninu osmažit na tuku, zaprášit moukou, osmažit. Zalít vodou, rozmíchat, povařit.
2
Přidat protlak/rajčata, koření, sůl, masox. Provařit cca 15 min.
3
Vsypat kroupy, nechat projít varem. Dochutit solí, celerovou natí, příp. dle chuti malou troškou cukru.
4
Nemáte-li v oblibě zeleninu v polévce, lze polévku před přidáním krup propasírovat či zlehka promixovat a zcedit.
5
Pro neznalé: kroupy se vaří dost dlouho, doporučuji uvařit ve větším množství v papiňáku a uskladnit porce v mrazáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 21:40

    Do paradajkovej robím krupicové halušky alebo slovenskú ryžu. To varenenie a namáčanie krúpov som myslela všeobecne. Ale u nás robíme paradajkovú polievku sladkú:)))

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 19:33

    Ja dávam zasa uvarenú ryžu alebo drobnú cestovinu napr.písmenká - to majú veľmi radi deti.

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 13:29

    Ja krúpy namáčam, podobne ako strukoviny, a potom sú uvarené raz dva. Namáčam asi tak 3-4 hodiny.

  • Jarka | 12. 2. 2007 15:00

    Jak dlouho vařit kroupy v papiňáku, jaké množství a kolik vody? Nikdy jsem je nevařila, ale ráda vyzkouším. Děkuji

  • Světlana | 30. 1. 2007 19:59

    Pohanka není špatná, ale jde pak o jiné jídlo....:-) Tahle polévka je nejlepší s velými kroupami

  • Šárka V | 19. 1. 2007 12:17

    Místo krup můžeme použít naklíčenou nebo přes noc namočenou pohanku, vaří se pouze 5-10 minut. Pokud pohanku namáčíme, vodu použijeme na přípravu polévky, obsahuje rutin (zpevňuje cévy).

  • aluška 50 | 18. 1. 2007 15:02

    já nepoužívám protlak ale rajčatové pyré bez cukru-chuťově je opravdu výborné...

  • Renata Kolářová | 18. 1. 2007 13:21

    Máte zkušeenost,zda jsou lepší rajčata nebo protlak? Já dělávám polévku z čerstvých domácích rajčat, a bývá poměrně hodně kyselá.

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 11:24

    jak dlouho je vaříte v papiňáku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celerová nať Hladká mouka Kořenová zelenina Kroupy Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

46
Fazolové ragú se zeleninou
Fazolové ragú se…
44
Znojemské okurky
Znojemské okurky
30
Zdravá rybičková pomazánka
Zdravá rybičková…
23
Chalupářské poháry
Chalupářské poháry
21
Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)
Švestkové muffiny s…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact