• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatová polévka s kroupami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatová polévka s kroupami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 1
      l voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř mletý celý
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • 1
      plechovka rajský protlak velký, nebo 250g rajčat
    • olej
    • celerová nať
    • sůl nebo vegeta nebo masox
    • 1
      hrnek kroupy vařené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou zeleninu osmažit na tuku, zaprášit moukou, osmažit. Zalít vodou, rozmíchat, povařit.
2
Přidat protlak/rajčata, koření, sůl, masox. Provařit cca 15 min.
3
Vsypat kroupy, nechat projít varem. Dochutit solí, celerovou natí, příp. dle chuti malou troškou cukru.
4
Nemáte-li v oblibě zeleninu v polévce, lze polévku před přidáním krup propasírovat či zlehka promixovat a zcedit.
5
Pro neznalé: kroupy se vaří dost dlouho, doporučuji uvařit ve větším množství v papiňáku a uskladnit porce v mrazáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 21:40

    Do paradajkovej robím krupicové halušky alebo slovenskú ryžu. To varenenie a namáčanie krúpov som myslela všeobecne. Ale u nás robíme paradajkovú polievku sladkú:)))

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 19:33

    Ja dávam zasa uvarenú ryžu alebo drobnú cestovinu napr.písmenká - to majú veľmi radi deti.

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 13:29

    Ja krúpy namáčam, podobne ako strukoviny, a potom sú uvarené raz dva. Namáčam asi tak 3-4 hodiny.

  • Jarka | 12. 2. 2007 15:00

    Jak dlouho vařit kroupy v papiňáku, jaké množství a kolik vody? Nikdy jsem je nevařila, ale ráda vyzkouším. Děkuji

  • Světlana | 30. 1. 2007 19:59

    Pohanka není špatná, ale jde pak o jiné jídlo....:-) Tahle polévka je nejlepší s velými kroupami

  • Šárka V | 19. 1. 2007 12:17

    Místo krup můžeme použít naklíčenou nebo přes noc namočenou pohanku, vaří se pouze 5-10 minut. Pokud pohanku namáčíme, vodu použijeme na přípravu polévky, obsahuje rutin (zpevňuje cévy).

  • aluška 50 | 18. 1. 2007 15:02

    já nepoužívám protlak ale rajčatové pyré bez cukru-chuťově je opravdu výborné...

  • Renata Kolářová | 18. 1. 2007 13:21

    Máte zkušeenost,zda jsou lepší rajčata nebo protlak? Já dělávám polévku z čerstvých domácích rajčat, a bývá poměrně hodně kyselá.

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 11:24

    jak dlouho je vaříte v papiňáku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celerová nať Hladká mouka Kořenová zelenina Kroupy Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Výborný a rychlý…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
15
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Režisér Tomáš Vorel o filmu Džob: Vloupali jsme se do metra v Berlíně! Ale nejlepší spratek byl Mádl

Režisér Tomáš Vorel o filmu Džob: Vloupali jsme se do metra v Berlíně! Ale nejlepší spratek byl Mádl

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact