• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ragú z divočáka na švestkách
Napište svůj komentář k receptu

Ragú z divočáka na švestkách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 100
      g celer
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 300
      ml červené víno
    • 10
      ks šalotka
    • 500
      ml vývar (ze zvěřiny)
    • 2
      ks karotka
    • citronová kůra (kousek chemicky neošetřené)
    • 100
      g sušené švestky
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 800
      g maso z divočáka (nakrájené na asi 3 cm kousky)
    • 5
      ks jalovcové bobule

Postup přípravy receptu

1
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a celer. Přidejte rozdrcený česnek, rajčatové pyré, krátce opečte, zaprašte moukou a asi 1 minutu smažte.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vraťte maso, osolte, opepřete, pomalu přilijte červené víno, promíchejte, vložte bobkový list, jalovcové bobule, kůru, tymián, rozmarýn a uveďte do varu. Troubu předehřejte na 180 °C, kastrol vložte do trouby. Po 15 minutách vmíchejte vývar a švestky a vše ještě 30 minut poduste.

RADA: Jak namořit zvěřinu?

3
Podávejte s noky, opečenými brambory, bramborovým nebo houskovým knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anja | 26. 10. 2012 11:45

    Vyzkoušeno a rodinou ohodnoceno jako delikatesa. Dokonce i dcera, která je v jídle velmi vybíravá, si šla pro nášup. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Zvěřina Ze zeleniny Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Česnek Citronová kůra Hladká mouka Jalovcové bobule Karotka Maso z divočáka Pepř mletý Rajčatové pyré Rostlinný olej Rozmarýn Šalotka Sůl Sušené švestky Tymián Vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

460
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
112
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová omáčka s…
39
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
20
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Raffaelo z Delissy
Raffaelo z Delissy
Raffaelo zase jinak
Raffaelo zase jinak
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragú z dýně
Ragú z dýně
Ragú z kuřecích jater
Ragú z kuřecích jater
Raita
Raita
  • Recepty.cz
  • Ragú z divočáka na švestkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact