• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
Napište svůj komentář k receptu

Ragů (salsa Bolognese) iliti

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
8fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající ragů na boloňský způsob z mletého masa, rajčat, mrkve a cibule. Podlité troškou červeného vína dostává parádní chuť. Dejte si ho k těstovinám a uvidíte, že si všichni budou chtít přidat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl od koření pro pravé italské ragů se používá jenom sůl
    • 1
      l rajčata pasírovaných rajčat (můžete použít i 'tomatino' kečup)
    • 2
      ks mrkev
    • 300
      g mleté maso nelépe je použít směs vepřového a jehněčího mletého masa

Postup přípravy receptu

1
Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte nastrouhanou mrkev, propražte ještě 2-3 minuty. Teď můžete přidat i maso. Poduste ještě trochu a přidejte pasírovaná rajčata, sůl. Ragů je potřeba vařit dobré 2 hodiny, v lepších restauracích i 5 hodin, protože čím se více vaří má lepší chuť.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
První tajemství dobré omáčky je v červeném vínu. Když opražíte maso, přidejte trochu červeného vína (trochu = půl deci). Ragů dostává lepší chuť a změní se barva omáčky.
3
Druhé, nemáte 5 hodin čas na vaření ragů, šťáva je řídká a co potom? V tom případě smíchejte lžičku mouky s trochou vody. Potřebujete dostat hustou směs, kterou přidáte do ragů. Mouka váže nepotřebnou vodu a zhušťuje omáčku.
4
Jedna rada: jestli se nemůžete obejít bez oregána, můzete ho tam přidat. Příloha: těstoviny.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Bolognese (boloňské) karbanátky

Bolognese (boloňské) karbanátky

Boloňská pizza

Boloňská pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dospeta | 7. 5. 2014 11:01

    Jednoduché a přitom skvělé. Rozhodně doporučuji, většinou vařím cca 2,5h, taky zamražuji. Budeme mít dnes k obědu, už se těším. Díky za recept. Petra

  • Frantiska :) | 20. 8. 2008 22:15

    5h se to vari pro chut :) ja to jednou vyzkousela a ted uz si varim vzdycky nekolik litru naraz a pak zamrazuju, na dlouhe pomale vareni nedam dopustit ... sice si nekdo rika ze jsem blazen, ze 45min staci, ale ja mam pocit, ze ta chut je jina

  • Oldřich Gargulák | 20. 8. 2008 00:43

    Slušný recept na zpracování nadúrody rajčat. Já dělám z hovězího a ještě přidám celer, když je tak řapíkový.Troška česneku není na škodu. Nezahušťuji moukou, vařím tak dlouho, až zhoustne, rozhodně to není 5 hodin. Skladuji v mrazáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Mrkev Rajčata Sůl

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

146
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
62
Míša řezy
Míša řezy
60
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
59
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
54
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Raffaelo koule
Raffaelo koule
Raffaelo z Delissy
Raffaelo z Delissy
Raffaelo zase jinak
Raffaelo zase jinak
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z dýně
Ragú z dýně
Ragú z kuřecích jater
Ragú z kuřecích jater
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact