• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Quiche s lososem
Napište svůj komentář k receptu

Quiche s lososem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 130 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzský koláč zvaný quiche si můžete dopřát jako lehkou večeři nebo svačinu. Korpus v tomto případě poklademe špenátem, kousky lososa a cherry rajčaty. Nesmí chybět ani nastrouhaný sýr, vaječná směs a samozřejmě čerstvá bazalka.

Suroviny

2 porce
  • Korpus
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 4
      hrst špenát
    • 100
      g ementál
    • 150
      g losos
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dejte mouku, na kostičky pokrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Vychlazené těsto rozdělte na poloviny a rozválejte na pomoučněné ploše na 2 pláty tenké asi 3 mm a přeneste je do forem. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů a přebytečné kousky těsta odkrojte. Dejte chladit do ledničky.
3
Špenát spařte horkou vodou, zchlaďte, vyždímejte a pokrájejte na kousky. Sýr nastrouhejte nahrubo. Lososa zbavte kůže a nakrájejte na proužky. V míse vidličkou rozšlehejte vejce, přilijte smetanu, osolte a opepřete.

RADA: Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?

4
Na vychlazené korpusy rozdělte sýr, přidejte špenát, zalijte vaječnou směsí, do ní naskládejte kousky lososa a rajčátka. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Podávejte s čerstvou bazalkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s pečeným pórkem a sýrem

Quiche s pečeným pórkem a sýrem

Quiche se šalotkami a slaninou

Quiche se šalotkami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cherry rajčátka Ementál Hladká mouka Losos Máslo Pepř mletý Smetana Špenát Studená voda Sůl Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Králičí ragú

Králičí ragú

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
33
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…
28
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
26
Moučník s broskvemi a pudinkem
Moučník s broskvemi a…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Quiche s čedarem a rajčaty
Quiche s čedarem a rajčaty
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem
Quiche s jarními cibulkami, modřenínem…
Quiche s parmskou šunkou
Quiche s parmskou šunkou
Quiche s pečeným pórkem a sýrem
Quiche s pečeným pórkem a sýrem
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí
  • Recepty.cz
  • Quiche s lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact