• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
Napište svůj komentář k receptu

Quiche Panaque

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Quiche Panaque
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      vejce
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g chřest
    • 1
      pórek
    • 100
      g žampiony
    • 150
      g černé olivy
    • 100
      g listový špenát
    • 1
      balíček listové těsto
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 100
      g eidam sýr
    • 100
      g ementál

Postup přípravy receptu

1
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek, olivy, žampióny a špenát a zalijeme připravenou směsí. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a na něj nastrouháme asi třetinu muškátového oříšku. Peče se v předehřáté troubě po dobu cca 27 min. při teplotě kolem 190 °C dozlatova.
2
Podává se teplé i studené (dle mého ideální někde uprostřed). Zeleninu lze samozřejmě zaměnit za jinou, příp. houby nahradit kuřecím masem nebo šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Quiche

Quiche

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 18. 9. 2008 17:59

    Quiche take delam velice casto a nejvice se nam osvedcila kombinace spenat, susena rajcatka a kozi syr nebo sunka, zkaramelizovana cibule a houby. Variaci je mnoho a da se pouzit prakticky vse, co prave najdeme v lednici a potrebujeme rychle spotrebovat. Chrestovy nam take chutna, ale chrest doporucuji cerstvy (lehce povarit), z plechovky to neni to prave.

  • Petule B. | 17. 9. 2008 21:17

    Já dělám quiche celkem často, víceméně stejně, používám někdy listové těsto někdy i to z mouky, vody a tuku. Tady mi připadá trochu zbytečně moc ingrediencí, dělám jednodušší kombinace, ale do quiche si každý může dát co a kolik mu chutná. Výborný je porkový (podusit porek na kostičkách libové anglické slaniny) a zalít výše zmíněnou směsí vajec, mouky a smetany. Podle mě 3-4 vejce stačí. Dobrý je i špenátový (listy špenátu - čerstvé nebo mražené - podušené s česnekem, místo eidamu nivu, lze přidat i uzeninu) a to nemluvím o krevetovém! S tím chřestem to určitě vyzkouším, musí to bý výborné. Dělám quiche i jako pohoštění místo chlebíčků, je to jednoduché a originální a vždy má úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Chřest Eidam sýr Ementál Hladká mouka Listové těsto Listový špenát Mořská sůl Pepř celý Pórek Smetana ke šlehání Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

82
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
62
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
27
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
23
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact