• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
Napište svůj komentář k receptu

Quiche Panaque

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Quiche Panaque
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      vejce
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g chřest
    • 1
      pórek
    • 100
      g žampiony
    • 150
      g černé olivy
    • 100
      g listový špenát
    • 1
      balíček listové těsto
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 100
      g eidam sýr
    • 100
      g ementál

Postup přípravy receptu

1
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek, olivy, žampióny a špenát a zalijeme připravenou směsí. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a na něj nastrouháme asi třetinu muškátového oříšku. Peče se v předehřáté troubě po dobu cca 27 min. při teplotě kolem 190 °C dozlatova.
2
Podává se teplé i studené (dle mého ideální někde uprostřed). Zeleninu lze samozřejmě zaměnit za jinou, příp. houby nahradit kuřecím masem nebo šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Quiche

Quiche

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 18. 9. 2008 17:59

    Quiche take delam velice casto a nejvice se nam osvedcila kombinace spenat, susena rajcatka a kozi syr nebo sunka, zkaramelizovana cibule a houby. Variaci je mnoho a da se pouzit prakticky vse, co prave najdeme v lednici a potrebujeme rychle spotrebovat. Chrestovy nam take chutna, ale chrest doporucuji cerstvy (lehce povarit), z plechovky to neni to prave.

  • Petule B. | 17. 9. 2008 21:17

    Já dělám quiche celkem často, víceméně stejně, používám někdy listové těsto někdy i to z mouky, vody a tuku. Tady mi připadá trochu zbytečně moc ingrediencí, dělám jednodušší kombinace, ale do quiche si každý může dát co a kolik mu chutná. Výborný je porkový (podusit porek na kostičkách libové anglické slaniny) a zalít výše zmíněnou směsí vajec, mouky a smetany. Podle mě 3-4 vejce stačí. Dobrý je i špenátový (listy špenátu - čerstvé nebo mražené - podušené s česnekem, místo eidamu nivu, lze přidat i uzeninu) a to nemluvím o krevetovém! S tím chřestem to určitě vyzkouším, musí to bý výborné. Dělám quiche i jako pohoštění místo chlebíčků, je to jednoduché a originální a vždy má úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Chřest Eidam sýr Ementál Hladká mouka Listové těsto Listový špenát Mořská sůl Pepř celý Pórek Smetana ke šlehání Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
26
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact