• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček pudinkový prášek vanilkový nebo jahoda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,75
      hrnek olej
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička jedlá soda
    • hnědý rum na pokapání upečeného moučníku
    • rybízová marmeláda
  • Poleva
    • 10
      lžíce hnědý rum
    • 10
      lžíce citronová šťáva
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30-45 min. Těsto musí mít zlatavou barvu. Ihned po upečení sejmeme z papíru, položíme na větší desku nebo vál a pokapeme rumem.
2
Po schladnutí v půlce prokrojíme, potřeme rybízovou marmeládou, přiložíme druhou část a potřeme celé tenkou vrstvou marmelády i ze stran. (Pokud nemáme menší plech, můžeme péct i na běžném černém plechu, v tom případě moučník neprokrojíme, ale rozřízneme ne půlky, půlku natřeme marmeládou, druhou půlkou přiklopíme.)
3
Umícháme si polevu z rumu, citronové šťávy a moučkového cukru tak, aby byla hladká, lesklá a nebyla moc řídká. Rovnoměrně rozetřeme na moučník ze všech stran a necháme zaschnout. Nejlepší je nechat do druhého dne zaležet a krájet velkým, navlhčeným nožem na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepe | 30. 3. 2014 15:29

    tak hnusnej punčak jsem ještě nežral běž se lečit jestly tak pečeš a ještě to tady davaš na internet

  • Hospodyňka | 5. 3. 2007 08:28

    Z tzv. punčáků, které jsem zkoušela, mi tenhle přišel nejlepší. A to jsem ho ani - čistě z lenosti - nerozkrajovala a tu rybízovou marmošku jsem šoupla do polevy z citrónu a rumu. To jahodové kefírové mléko je bezva nápad. Jo a tím jak je mléko sladké, tak se může klidně ubrat sypaný cukr!

  • Iva B | 28. 2. 2007 23:32

    Moucnik chutnal i vonel jako puncove rezy (manzel si pochutnal), ale bohuzel nevypadal. Mohlo to ovsem byt pekarkou, nikoliv receptem. Nejvetsi problem byl, ze se ne a ne upect - nakonec jsem ho delala hodinu a ctvrt, protoze byl uvnitr porad syrovy. Kefirove mleko je fajn napad, hrozne pekne to voni pri peceni i chutna. Urcite to zkusim znova, snad budu tentokrat uspesnejsi.

  • Lucie Harcová | 2. 10. 2006 17:42

    Tímto se všem , kterým se díky mojí nepozornosti punč nepovedl, velice omlouvám, samozřejmě musí do těsta přijít olej a to 3/4 hrnku, tímto prosím o opravu v receptu. Jinak rumu se nebát, pokapat hojně, krásně se vsákne a díky polevě z cukru, citronu a rumu chutná jako pravý punčák.

  • Honza Červenka | 27. 11. 2005 16:31

    Ahoj Lucko.Recept jsem si vytiskl a v co nejbližší době se do toho pustím.Doufám,že se mi to povede.

  • Eva P | 10. 10. 2005 17:05

    ahoj, tak nevim, jestli se mi to povedlo tak jak ma, byla jsem totiz omezena mnozstvim rumu, tak by me zajimalo, kolik ho do tech rezu nakapete, ja to mela dost suche, zkusila jsem to jeste druhy den prolit puncem, docela to uslo, ale myslim ze to mohlo byt mnohem lepsijo a jeste jsem chtela napsat ze pri 150 stupnich jsem to mela uz za 15 minut upečené

  • Eva Němcová | 9. 6. 2005 16:08

    Milá Zuzanko, řezy jsem upekla, byly moc dobré, ale připadalo mi divné, že tam není žádný tuk a tak jsem tam přidala 1 hrnek oleje.Napište má tam být nebo opravdu nemá?

  • Zuzana Kovářová | 23. 9. 2004 12:54

    Ahoj Lucko, dostala jsem tip na tve puncove rezy,tak jsem si to vytiskla a v co nejblizsi dobe se do nich pustim!!!snad dubou tak dobre jako ty tve?!ochutnala jsem je na JPB!tak se mej krasne,ahoj Zuzka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Mléko Olej Polohrubá mouka Pudinkový prášek Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
18
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Krize u Vémolových: Lela balí kufry?! Shání si prý nové bydlení

Krize u Vémolových: Lela balí kufry?! Shání si prý nové bydlení

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact