• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček pudinkový prášek vanilkový nebo jahoda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,75
      hrnek olej
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička jedlá soda
    • hnědý rum na pokapání upečeného moučníku
    • rybízová marmeláda
  • Poleva
    • 10
      lžíce hnědý rum
    • 10
      lžíce citronová šťáva
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30-45 min. Těsto musí mít zlatavou barvu. Ihned po upečení sejmeme z papíru, položíme na větší desku nebo vál a pokapeme rumem.
2
Po schladnutí v půlce prokrojíme, potřeme rybízovou marmeládou, přiložíme druhou část a potřeme celé tenkou vrstvou marmelády i ze stran. (Pokud nemáme menší plech, můžeme péct i na běžném černém plechu, v tom případě moučník neprokrojíme, ale rozřízneme ne půlky, půlku natřeme marmeládou, druhou půlkou přiklopíme.)
3
Umícháme si polevu z rumu, citronové šťávy a moučkového cukru tak, aby byla hladká, lesklá a nebyla moc řídká. Rovnoměrně rozetřeme na moučník ze všech stran a necháme zaschnout. Nejlepší je nechat do druhého dne zaležet a krájet velkým, navlhčeným nožem na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepe | 30. 3. 2014 15:29

    tak hnusnej punčak jsem ještě nežral běž se lečit jestly tak pečeš a ještě to tady davaš na internet

  • Hospodyňka | 5. 3. 2007 08:28

    Z tzv. punčáků, které jsem zkoušela, mi tenhle přišel nejlepší. A to jsem ho ani - čistě z lenosti - nerozkrajovala a tu rybízovou marmošku jsem šoupla do polevy z citrónu a rumu. To jahodové kefírové mléko je bezva nápad. Jo a tím jak je mléko sladké, tak se může klidně ubrat sypaný cukr!

  • Iva B | 28. 2. 2007 23:32

    Moucnik chutnal i vonel jako puncove rezy (manzel si pochutnal), ale bohuzel nevypadal. Mohlo to ovsem byt pekarkou, nikoliv receptem. Nejvetsi problem byl, ze se ne a ne upect - nakonec jsem ho delala hodinu a ctvrt, protoze byl uvnitr porad syrovy. Kefirove mleko je fajn napad, hrozne pekne to voni pri peceni i chutna. Urcite to zkusim znova, snad budu tentokrat uspesnejsi.

  • Lucie Harcová | 2. 10. 2006 17:42

    Tímto se všem , kterým se díky mojí nepozornosti punč nepovedl, velice omlouvám, samozřejmě musí do těsta přijít olej a to 3/4 hrnku, tímto prosím o opravu v receptu. Jinak rumu se nebát, pokapat hojně, krásně se vsákne a díky polevě z cukru, citronu a rumu chutná jako pravý punčák.

  • Honza Červenka | 27. 11. 2005 16:31

    Ahoj Lucko.Recept jsem si vytiskl a v co nejbližší době se do toho pustím.Doufám,že se mi to povede.

  • Eva P | 10. 10. 2005 17:05

    ahoj, tak nevim, jestli se mi to povedlo tak jak ma, byla jsem totiz omezena mnozstvim rumu, tak by me zajimalo, kolik ho do tech rezu nakapete, ja to mela dost suche, zkusila jsem to jeste druhy den prolit puncem, docela to uslo, ale myslim ze to mohlo byt mnohem lepsijo a jeste jsem chtela napsat ze pri 150 stupnich jsem to mela uz za 15 minut upečené

  • Eva Němcová | 9. 6. 2005 16:08

    Milá Zuzanko, řezy jsem upekla, byly moc dobré, ale připadalo mi divné, že tam není žádný tuk a tak jsem tam přidala 1 hrnek oleje.Napište má tam být nebo opravdu nemá?

  • Zuzana Kovářová | 23. 9. 2004 12:54

    Ahoj Lucko, dostala jsem tip na tve puncove rezy,tak jsem si to vytiskla a v co nejblizsi dobe se do nich pustim!!!snad dubou tak dobre jako ty tve?!ochutnala jsem je na JPB!tak se mej krasne,ahoj Zuzka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Mléko Olej Polohrubá mouka Pudinkový prášek Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Pečené brambory

Pečené brambory

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

55
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
54
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
34
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
32
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
31
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact