• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček pudinkový prášek vanilkový nebo jahoda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,75
      hrnek olej
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička jedlá soda
    • hnědý rum na pokapání upečeného moučníku
    • rybízová marmeláda
  • Poleva
    • 10
      lžíce hnědý rum
    • 10
      lžíce citronová šťáva
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30-45 min. Těsto musí mít zlatavou barvu. Ihned po upečení sejmeme z papíru, položíme na větší desku nebo vál a pokapeme rumem.
2
Po schladnutí v půlce prokrojíme, potřeme rybízovou marmeládou, přiložíme druhou část a potřeme celé tenkou vrstvou marmelády i ze stran. (Pokud nemáme menší plech, můžeme péct i na běžném černém plechu, v tom případě moučník neprokrojíme, ale rozřízneme ne půlky, půlku natřeme marmeládou, druhou půlkou přiklopíme.)
3
Umícháme si polevu z rumu, citronové šťávy a moučkového cukru tak, aby byla hladká, lesklá a nebyla moc řídká. Rovnoměrně rozetřeme na moučník ze všech stran a necháme zaschnout. Nejlepší je nechat do druhého dne zaležet a krájet velkým, navlhčeným nožem na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepe | 30. 3. 2014 15:29

    tak hnusnej punčak jsem ještě nežral běž se lečit jestly tak pečeš a ještě to tady davaš na internet

  • Hospodyňka | 5. 3. 2007 08:28

    Z tzv. punčáků, které jsem zkoušela, mi tenhle přišel nejlepší. A to jsem ho ani - čistě z lenosti - nerozkrajovala a tu rybízovou marmošku jsem šoupla do polevy z citrónu a rumu. To jahodové kefírové mléko je bezva nápad. Jo a tím jak je mléko sladké, tak se může klidně ubrat sypaný cukr!

  • Iva B | 28. 2. 2007 23:32

    Moucnik chutnal i vonel jako puncove rezy (manzel si pochutnal), ale bohuzel nevypadal. Mohlo to ovsem byt pekarkou, nikoliv receptem. Nejvetsi problem byl, ze se ne a ne upect - nakonec jsem ho delala hodinu a ctvrt, protoze byl uvnitr porad syrovy. Kefirove mleko je fajn napad, hrozne pekne to voni pri peceni i chutna. Urcite to zkusim znova, snad budu tentokrat uspesnejsi.

  • Lucie Harcová | 2. 10. 2006 17:42

    Tímto se všem , kterým se díky mojí nepozornosti punč nepovedl, velice omlouvám, samozřejmě musí do těsta přijít olej a to 3/4 hrnku, tímto prosím o opravu v receptu. Jinak rumu se nebát, pokapat hojně, krásně se vsákne a díky polevě z cukru, citronu a rumu chutná jako pravý punčák.

  • Honza Červenka | 27. 11. 2005 16:31

    Ahoj Lucko.Recept jsem si vytiskl a v co nejbližší době se do toho pustím.Doufám,že se mi to povede.

  • Eva P | 10. 10. 2005 17:05

    ahoj, tak nevim, jestli se mi to povedlo tak jak ma, byla jsem totiz omezena mnozstvim rumu, tak by me zajimalo, kolik ho do tech rezu nakapete, ja to mela dost suche, zkusila jsem to jeste druhy den prolit puncem, docela to uslo, ale myslim ze to mohlo byt mnohem lepsijo a jeste jsem chtela napsat ze pri 150 stupnich jsem to mela uz za 15 minut upečené

  • Eva Němcová | 9. 6. 2005 16:08

    Milá Zuzanko, řezy jsem upekla, byly moc dobré, ale připadalo mi divné, že tam není žádný tuk a tak jsem tam přidala 1 hrnek oleje.Napište má tam být nebo opravdu nemá?

  • Zuzana Kovářová | 23. 9. 2004 12:54

    Ahoj Lucko, dostala jsem tip na tve puncove rezy,tak jsem si to vytiskla a v co nejblizsi dobe se do nich pustim!!!snad dubou tak dobre jako ty tve?!ochutnala jsem je na JPB!tak se mej krasne,ahoj Zuzka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Mléko Olej Polohrubá mouka Pudinkový prášek Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

160
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
98
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Punčové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact