• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Půlroční koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Půlroční koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Půlroční koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo (nebo tuk)
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g droždí
    • mléko trochu na kvásek
    • cukr trochu na kvásek
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Na obalení
    • moučkový cukr
    • vanilkový cukr
  • Náplň
    • marmeláda nebo náplň, tvarohová, ořechová, maková

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Na vále zpracujeme těsto. Je-li tuhé, přidáme mléko. Okamžitě rozválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverečky a plníme libovolnou náplní. Tvoříme šátečky.
2
Pečeme na pečícím papíře mírně do růžova. Ještě teplé obalíme v cukru. Pracujeme rychle, aby těsto nekynulo!
3
Vydrží křehké hodně dlouho, připravuji hlavně na cesty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • DájaH | 24. 10. 2010 20:53

    Podle rozpisu ingrediencí, jak je uvádí Ladia, myslím, že bude těsto výborné i na martinské rohlíčky, rozhodně to vyzkouším.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 12:36

    ...jo,jo,přesně tak,a jsou výborné,nečeká se na kynutí...:-)

  • Ladia
    Ladia | 24. 10. 2010 12:34

    500 g hladké mouky, 250 g másla (tuku), 2 vejce, 40 g kvasnic, trochu mléka, cukr na kvásek, 1 prášek do pečiva

  • MZifcakova | 24. 10. 2010 12:03

    Chtěla bych se zeptat na recept na těsto.Po rozbalení receptu se mi zobrazí nápln' a čím obalit,ale ne z čeho těsto udělat.Předem děkuji

  • Lucka ... | 18. 6. 2010 17:56

    tak a jde se na to..budu plnit povidly..potom napíšu jak se vyvedli..

  • Di - | 18. 2. 2010 05:57

    Taky jsem pomalá a těsta je hodně. Proto ho dávám do lednice a uždibuju kousky, které jsou rychleji zpracovat.

  • Gabina Roskova | 17. 2. 2010 22:35

    Vyborne, ale taky jsem pomala a rozbalily se ;-( Nicmene vliv na funkci to nemelo!

  • Radka Křížová | 3. 10. 2009 22:05

    dneska jsem dělala, chuťově byly vynikající,ale měla jsem moc vyhřátou kuchyň a asi jsem se s tím moc nimrala, všechny tři plechy mi trochu nakynuly a při pečení se rozbalily, i tak se ale určitě sní..dělala jsem s tvarohem a mákem.

  • recepty 73 | 9. 2. 2009 08:11

    Nevím sice proč půlroční,ale určitě dobré.Ale to je tím prdopečem-práškem do pečiva.To máme vyzkoušené.Hlavně se nemusí čekat na kynutí a proto je to šup,šup.

  • karel paty | 12. 9. 2008 15:28

    Jsou opravdu výborné, dělali jsme z tohoto těsta svatební koláčky, jak vázané, tak kulaté. Ale úspěch je zaručen pouze, když je těsto studené a nestačí vykynout , jak píše autorka, rychle pracovat a šup do trouby. A nebo zpracovávat těsto postupně, při velké hroudě uchovat v lednici- vykynuté těsto ztrácí tu původní vyjímečnost A Oldřichu, nebudou to nakonec tebou tak pátrané křehulky? Neplněné upěčené tvary těsta obalené v cukru s vanilkou? . Voní báječně máslem a je křehoučké, na jazyku se jen rozplývají. Hm a jdu si pro štrůdl, jak se mi zachtělo sladného.

  • Lucie Kolářová | 12. 9. 2008 13:14

    Koláčky jsou naprosto skvělé, sice je nemám tak krásné jako na obrázku, ale to nevadí. S těstem se krásně pracuje...

  • Lucka | 18. 2. 2008 08:22

    ahojky,o víkendu jsem vyzkoušela a musím říct - nemělo to chybu,všichni si pochutnávali a rychle se po nich zaprášila.VÝBORNÉ:)

  • Jaroslava Oumarová | 29. 5. 2006 14:01

    Pekla jsem v sobotu, dnes ráno holky dorazily poslední kousky:-)) Plnila jsem tvarohem. Měla jsem na chalupě jen dva plechy, takže mi ty poslední šátečky stihly nakynout a při pečení se rozbalily:-(( Ale na chuti jim to neubralo. První den byly křehoučké a rozsýpavé, druhý den krásně zvláčněly. Těžko říct, které byly lepší, nám chutnaly obě varianty:-))))) Dávám 1*

  • Jitka | 24. 2. 2006 18:04

    Jsou výtečné, díky za recept. Jestli vydrží dlouho... pochybuju, druhý den nezbyl ani jeden.

  • Lucie | 13. 8. 2005 09:25

    ahojte všichni, hledala jsem nějkaou rychlovku, která by zároveň chutnala... a tak jsem je před chvilkou vyndala z trouby. Jsou úžasné... díky.

  • Daniela | 5. 6. 2005 09:06

    Včera jsem je upekla, jsou krásně křehké, pro mlsného manžela i návštěvu ke kafíčku - super.

  • Marta | 3. 6. 2005 21:12

    když se přidá i prášek do pečiva, koláčky jsou potom takové porovité, nalistované, křehké. Není to klasický kynutý koláč.A prášek do pečiva se vždy přidává do mouky! Recept je mnoho let ověřený a osvědčený.

  • Alena | 3. 6. 2005 13:47

    Pokud tam je nutný tak bych ho dala do mouky ale myslím, že tam je dost droždí na půl kila mouky...40g droždí a ještě prášek ?

  • Lidka Kábrtová | 3. 6. 2005 13:03

    Kam se dává ten prášek do pečiva?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Domácí chleba

Domácí chleba

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zesnulý herec Jiří Krampol (†87): Stihl natočit vlastní smrt!

Zesnulý herec Jiří Krampol (†87): Stihl natočit vlastní smrt!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Půlroční koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact