• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Půlnoční zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Půlnoční zelňačka

autor: POLÍVKA JE GRUNT
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Půlnoční zelňačka
Půlnoční zelňačka
Půlnoční zelňačka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      g uzené maso
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1,50
      l drůbeží vývar
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
1. Ve větším hrnci nechte na sádle zezlátnout na drobno nasekanou cibuli.
2
2. Přidejte drcený kmín, přisypte mletou papriku a zaprašte hladkou moukou. Důkladně promíchejte v růžovou jíšku. Zalijte vývarem a pořádně míchejte, ideálně metličkou.
3
3. Slijte zelí, ale nálev si ponechejte – budete jím pozděli zelňačku dochucovat. Zelí párkrát pokrájejte, ať se vám pak lépe jí, a přihoďte do hrnce. Můžete přidat bobkový list a nové koření. Vařte asi 15 minut, dokud není zelí měkké.
4
4. Přidejte na drobno nakrájené brambory a vařte na mírném plameni do změknutí.
5
5. Na závěr přidejte pokrájené uzené maso. Chcete-li, můžete část nahradit dobrou klobáskou..
6
6. Ochutnejte... :) Zelňačku dochuťte solí a pepřem, nálevem ze zelí, můžete i lehce dosladit, pokud by byla polévka příliš ostrá. Je to jen na vás... Můžete také vyndat bobkové listy a nové koření, ať se tam zbytečně nemotají.
7
7. Na talíři zjemněte lžící kysané smetany a dozdobte na jemno nasekanou petrželkou.
8
8. Dobrou chuť! ;)
9
Tu letošní půlnoční zvládla připravit i má sedmiletá dcera Míša. :) Na zdraví!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kopaničářská zelňačka

Kopaničářská zelňačka

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Veganská zelňačka

Veganská zelňačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 2. 1. 2015 18:10

    Takových zelňaček tu je a půlnoční z ní jinou neudělá!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Drcený kmín Drůbeží vývar Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Nové koření Pepř mletý Sádlo Sůl Uzené maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

173
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
48
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
29
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
29
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pudinkový perník
Pudinkový perník
Pudinkový pohár
Pudinkový pohár
Pudinkový řez
Pudinkový řez
Pumpkin Cookies
Pumpkin Cookies
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
  • Recepty.cz
  • Půlnoční zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact