• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
Napište svůj komentář k receptu

Ptáčky ze sardelky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptáčky ze sardelky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 5
      ks hovězí maso naklepat
    • mleté maso - míchané
    • 1
      ks sardelová pasta
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • uzený špek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a přidáme špek na kousky. Ptáčky vložím a osmažím, poté podleju vodou, aby bylo maso potopené, vařim do měkka, pak přidám nastrouhanou zeleninu na jemno a vařím půl hodiny. Osolím, opepřím a zahustím hladkou moukou a vodou. Provařím, naleju smetanu a dodám zakysanou smetanu. Provařím asi 5 minut. Hotovo, chutově je to podobný svíčkové, ale luxusní svíčkové. Přříloha hous. knedlík. brou chut
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 10. 12. 2011 15:30

    ještš dodám že když náhodou zbyde mletá nápln dělám válečky a ty přidám k ptáčkům do hrnce :-\

  • iva | 10. 12. 2011 04:57

    Simčo S mleté se smícha se sardelkou nesolit pasta je samo o sobě slaná dost může se dát trocha pepře vše se pořádně promíchá a pak dám silnější vrstvu směsi na rozklepaný plát masa a balí jako klas.ptáček za zkoušku to stojí je to rodinný recept který dělala moje prababi a je oblíben :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 29. 11. 2011 07:54

    Jestli tomu dobře rozumím, tak se ten naklepaný plát hovězího potře mlatým mix se sardelkou, jo? Tato informace trochu v receptu chybí, jinak výsledná chuť může být výborná, Já moc z hovězího nevařím, ale toto mne láká zkusit... pokud se k tomu odhodlám, tak foto dodám.....

  • Iva | 9. 11. 2011 18:38

    obrázek bohužel nemám je to recept ještě co vařila moje prababi a dost ho děláme zkus te to stojí to zato pak písněte O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Ostatní Hovězí Mleté Zálivky a omáčky Leden Únor Březen Duben Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Malý celer Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Sardelová pasta Smetana ke šlehání Sůl Uzený špek Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

145
Dýňová tortila
Dýňová tortila
116
Máslové řízky
Máslové řízky
103
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
35
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka, naklíčená, napučená čočka, základní recept
Pučálka, naklíčená, napučená čočka,…
Puding s chia semínky a pomerančem
Puding s chia semínky a pomerančem
  • Recepty.cz
  • Ptáčky ze sardelky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact