• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jestliže patříte mezi milovníky ryb, pak určitě vyzkoušejte tento recept na pstruhy s chřestem a rajčatovou salsou. Jemné rybí maso provoněné bylinkami tvoří s přidanou zeleninou dokonalou harmonii chutí, kterou si zamilujete od prvního sousta.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi
    • 4
      ks citron
    • 3
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 1
      svazek petrželka velký
    • 1
      svazek tymián malý
    • olivový olej
    • 400
      g cherry rajčátka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      svazek chřest
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká kolečka. Břišní dutinu každé ryby osolte, vložte do ní plátek másla, kolečka citronu, šalotky a několik snítek petrželky a tymiánu. Do kůže ryby vetřete trochu soli a oleje, položte na ni bylinky (asi hrst petrželky si ponechte do salsy), pár koleček citronu a omotejte ji provázkem, aby vše drželo pohromadě.

RADA: Mytí šalotky

2
Pstruhy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 30 minut při 180 °C. Na posledních 5 minut přidejte na plech polovinu rajčat zakápnutých olejem.
3
Mezitím připravte salsu. Zbylá rajčata, šalotku a petrželku nasekejte nadrobno. Přidejte 1–2 lžíce oleje, šťávu z poloviny citronu, ocet, osolte, opepřete a promíchejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Chřestu odlomte dřevnaté konce, svažte ho provázkem a dejte do širšího hrnce s vroucí vodou. Vařte 3–4 minuty, vylovte a prudce zchlaďte proudem ledové vody, tím zastavíte zbytkový var. Chřest podávejte s pečenými pstruhy, rajčaty a salsou, vše je dobré zakápnout citronem a podle chuti dosolit.

RADA: Nahořklý chřest

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s žampiony

Pstruh s žampiony

Pstruh na oříškách

Pstruh na oříškách

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Chřest Citron Máslo Olivový olej Petrželka Pstruzi Šalotka Sůl Tymián Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
20
Cuketový perník
Cuketový perník
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s žampiony
Pstruh s žampiony
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact