• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jestliže patříte mezi milovníky ryb, pak určitě vyzkoušejte tento recept na pstruhy s chřestem a rajčatovou salsou. Jemné rybí maso provoněné bylinkami tvoří s přidanou zeleninou dokonalou harmonii chutí, kterou si zamilujete od prvního sousta.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi
    • 4
      ks citron
    • 3
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 1
      svazek petrželka velký
    • 1
      svazek tymián malý
    • olivový olej
    • 400
      g cherry rajčátka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      svazek chřest
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká kolečka. Břišní dutinu každé ryby osolte, vložte do ní plátek másla, kolečka citronu, šalotky a několik snítek petrželky a tymiánu. Do kůže ryby vetřete trochu soli a oleje, položte na ni bylinky (asi hrst petrželky si ponechte do salsy), pár koleček citronu a omotejte ji provázkem, aby vše drželo pohromadě.

RADA: Mytí šalotky

2
Pstruhy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 30 minut při 180 °C. Na posledních 5 minut přidejte na plech polovinu rajčat zakápnutých olejem.
3
Mezitím připravte salsu. Zbylá rajčata, šalotku a petrželku nasekejte nadrobno. Přidejte 1–2 lžíce oleje, šťávu z poloviny citronu, ocet, osolte, opepřete a promíchejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Chřestu odlomte dřevnaté konce, svažte ho provázkem a dejte do širšího hrnce s vroucí vodou. Vařte 3–4 minuty, vylovte a prudce zchlaďte proudem ledové vody, tím zastavíte zbytkový var. Chřest podávejte s pečenými pstruhy, rajčaty a salsou, vše je dobré zakápnout citronem a podle chuti dosolit.

RADA: Nahořklý chřest

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s žampiony

Pstruh s žampiony

Pstruh na oříškách

Pstruh na oříškách

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Chřest Citron Máslo Olivový olej Petrželka Pstruzi Šalotka Sůl Tymián Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Marinované steaky

Marinované steaky

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

125
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
94
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
50
Klasické lečo
Klasické lečo
47
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
28
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Pstruh s žampiony
Pstruh s žampiony
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
  • Recepty.cz
  • Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact