• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • na rybu
    • 2
      ks pstruzi střední
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 60
      g máslo
    • 0,50
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      lžička tymián
  • omáčka
    • 1
      ks rajče velké
    • 2
      stroužek česnek větší

Postup přípravy receptu

1
Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete), opepříme a přidáme i kmín (nejlépe když pstruha ohnete, aby si rozevřela nařízlá kůže a tak se tam dostalo koření). Dáme je do lednice.
2
Mezitím co se nám pstruzi chladí, spaříme rajče (nařízneme ze spodu do kříže anaříznutou stranou ho položíme do keramické misky, kde ho zalijeme vařící vodou a necháme ho tam cca 4 minuty). Než se nám od dužiny oddělí slupka, do povoleného másla nastrouháme citronovou kůru, přidáme citronovou štávu, čerstvý či sušený tymián a promícháme. Spařené a oloupané rajčata nakrájíme na menší kostky, osolíme,opepříme a přidáme trochu kmínu.
3
Pstruhy vytáhneme z ledničky a dochuceným máslem vyplníme břišní dutiny (nešetřete). Poprášíme je z obou stran hladkou moukou a opékáme na pánvi po obou stranách na 3 lžících másla tak, aby měli pěknou zlatavou barvu. 4 minuty před dopečením zpěníme vedle pstruhů na másle nakrájená rajčata a na drobno nákrájený či rozmačkaný česnek.
4
Po cca 4 minutách pstruha vytáhneme na talíř a štávu z pánve přelejeme vyšší nádoby. Štávu pořádně rozmixujeme tak aby v ní nebyly hrudky. Poté už jen dochutíme solí a kdo má rád, tak ještě přidá trochu citronové štávy.
5
Podáváme nejlépe s pečenými brambory nakrájenými na kolečka nebo jenom tak s chlebem :) Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • roxanom | 25. 6. 2013 14:59

    výborné moc moc :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Drcený kmín Hladká mouka Máslo Pepř mletý Pstruzi Rajče Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

129
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
71
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
61
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
48
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
36
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact