• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • na rybu
    • 2
      ks pstruzi střední
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 60
      g máslo
    • 0,50
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      lžička tymián
  • omáčka
    • 1
      ks rajče velké
    • 2
      stroužek česnek větší

Postup přípravy receptu

1
Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete), opepříme a přidáme i kmín (nejlépe když pstruha ohnete, aby si rozevřela nařízlá kůže a tak se tam dostalo koření). Dáme je do lednice.
2
Mezitím co se nám pstruzi chladí, spaříme rajče (nařízneme ze spodu do kříže anaříznutou stranou ho položíme do keramické misky, kde ho zalijeme vařící vodou a necháme ho tam cca 4 minuty). Než se nám od dužiny oddělí slupka, do povoleného másla nastrouháme citronovou kůru, přidáme citronovou štávu, čerstvý či sušený tymián a promícháme. Spařené a oloupané rajčata nakrájíme na menší kostky, osolíme,opepříme a přidáme trochu kmínu.
3
Pstruhy vytáhneme z ledničky a dochuceným máslem vyplníme břišní dutiny (nešetřete). Poprášíme je z obou stran hladkou moukou a opékáme na pánvi po obou stranách na 3 lžících másla tak, aby měli pěknou zlatavou barvu. 4 minuty před dopečením zpěníme vedle pstruhů na másle nakrájená rajčata a na drobno nákrájený či rozmačkaný česnek.
4
Po cca 4 minutách pstruha vytáhneme na talíř a štávu z pánve přelejeme vyšší nádoby. Štávu pořádně rozmixujeme tak aby v ní nebyly hrudky. Poté už jen dochutíme solí a kdo má rád, tak ještě přidá trochu citronové štávy.
5
Podáváme nejlépe s pečenými brambory nakrájenými na kolečka nebo jenom tak s chlebem :) Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • roxanom | 25. 6. 2013 14:59

    výborné moc moc :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Drcený kmín Hladká mouka Máslo Pepř mletý Pstruzi Rajče Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

402
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
310
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
195
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
139
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
117
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 16.–17. 8. 2025: Kdo zažije dny plné akce a kdo bude chtít být raději sám?

Horoskop na víkend 16.–17. 8. 2025: Kdo zažije dny plné akce a kdo bude chtít být raději sám?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact