• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh po Kanadsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh po Kanadsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pstruh menší
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek utřený
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce brusinkový kompot
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 4
      lžíce máslo
    • 0,25
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i zvenčí. Větší, mělkou zapékací nádobu vymasti dobře olejem, naskládej do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela hlava jednoho vedle ocasu druhého. V mističce rozmíchej vidličkou česnek, pepř a brusinky a potři touto směsí ryby. Ve stejné mističce rozšlehej vidličkou sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřej máslo a osol je. Pstruhy hodně pokapej asi polovinou másla a zapeč v troubě na 5 minut. Vytáhni z trouby, nech asi minutu stát a potom přelej sójovou omáčkou s citronem. Vrať do trouby a peč ještě 10-12 minut (podle velikosti ryby). Během pečení často pokapávej máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi vidlička projede jako máslem. Tento pokrm dej na stůl v nádobě, ve které se pekl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 18. 1. 2016 08:48

    Dokonalé! Dělala jsem 3 pstruhy, ingredience jsem co do množství dávala od oka (spíš vice než podle receptu) a bylo to výborné! Nechala jsem nejdřív ryby s brusinkami a česnekem asi 4 hodiny naložené a potom hned do trouby. Jako přílohu opečené brambory, dalo by se jíst se salátem, chlebem nebo jen samotné ;)

  • abygail | 25. 1. 2014 13:02

    Vynikající nenásilná chuť....ale asi sem někde udělal chybu. Strašně to plavalo v omáčce, tím pádem se ryba neudělala z druhé strany. Proto jsem dal "2", protože v recepisu mi chybí, že se ryba má obrátit, aby se opekla i z druhé strany??!! Dále jsem dal malou nádobu a neodstřihl ocasní ploutev (přilepila se na stěnu a při otáčení... :'( .), takže až udělám podruhé, poučím se a bude lépe! ;-)

  • TerryV | 30. 12. 2012 14:00

    Vynikající recept, další skvělá úprava pstruha. Určitě budu dělat znova ;-)

  • Vejmitsch | 3. 10. 2011 17:17

    už dělám poněkolikáté a doporučuji. vždy dělám dva zároveň bez přílohy

  • Petra Došková | 7. 4. 2009 08:11

    Vynikajicí! Zajímavá kombinace brusinek a česneku. Dovedla bych si představit i jiné maso, nejen rybu. Z obědu zůstalo jen pár kostiček. Na brusinkách jsem taky nešetřila a vyplatilo se. Chválím a dávám za jedna :-) PD

  • Lenka Hrábková | 30. 1. 2009 13:26

    Velmi dobré! Chce to ale opravdu použít čerstvou nemraženou rybu, na její chuti v tomto receptu velmi záleží.

  • bara | 13. 4. 2008 16:22

    Vyborne, dala jsem vice brusinek podle komentare od nejmila, bylo dneska k nedelnimu obedu. Lehke a vyborne, urcite budu delat zase.

  • Andromeda | 11. 3. 2008 11:32

    O víkendu jsem pstruh dělala a moc nám chutnal, moc zajímavé s tou sojovou omáčkou, takové šťavnaté a brusinky se pěkně nasákly. SUPER. Jako přílohu jsem dělala salát z rukoly a rajče, okurka, mrkev - velmi lehká a zdravá kombinace. Určitě zopakujeme

  • nejmil | 21. 1. 2007 15:44

    Moc chutný pstruh, jen radím brusinkovou omáčkou nešetřit, hlavně uvnitř ryby, není nijak násilná a velmi dobře ochutí. Osobně bych ji použil více, než doporučuje recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Česnek Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Pstruh Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

89
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
81
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
79
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
27
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Dcera Angeliny a Pitta bydlí s přítelkyní: Muchlovačka v autě!

Dcera Angeliny a Pitta bydlí s přítelkyní: Muchlovačka v autě!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact