• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruh na tokajském víně
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh na tokajském víně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh na tokajském víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pstruh
    • 1
      ks citron
    • 750
      ml tokajské víno
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka rozmarýn
    • 3
      ks hřebíček pomletý
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka šafrán
    • 0,50
      lžička škrobová moučka
    • 1
      dl sladká smetana
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka kopr

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy očistíme, na hřbetu nařežeme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalejeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut. Ryby potom vyjmeme, zakryjeme alobalem a odložíme do tepla.
2
Vývar propasírujeme přes sítko, trochu povaříme, zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem. Pstruhy podáváme polité omáčkou a ozdobené koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Pstruh plněný česnekem

Pstruh plněný česnekem

Pstruh na rajčatech

Pstruh na rajčatech

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Metelka | 23. 7. 2011 15:40

    Použil jsem suchý Furmint - výsůedek viz fotografie . celkově bych řekl, že estetický dojem převažova nad chuťovým, shoduji se s názorem, že škoda ryby i vína :-)

  • har | 21. 6. 2011 13:59

    Autorka by měla opřesnit jaký druh tokajského vína použila. Je to poměrně zásadní otázka protože tokajská vína mají široký rozsah, od suchých až po sladká. Osobně bych použil sladké Aszu ale upozorňuji je poněkud dražší, nešel bych do víc jak tříputnového. Jinak bych doporučil ze silnějších plátků anglické slaniny osmažit hřebínky a ty potom pklást na ryby tím se obohatí chuť pokrmu.

  • Hana Krupková | 25. 8. 2009 08:56

    Tento recept mi přišel zajímavý, tak jsem ho uvařila přesně podle návodu a musím říct, že nám to vůbec nechutnalo. Asi tam bylo moc vína, protže to bylo celé takové kyselé a divné chuti. Byla jsem dost zklamaná. Škoda pstruha i vína. Už to dělat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Citron Hřebíček Kopr Máslo Muškátový květ Pstruh Rozmarýn Šafrán Škrobová moučka Sladká smetana Sůl Tokajské víno Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

98
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
86
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
83
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
82
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
53
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Soukromý pohřeb Osbournea (†76) v jeho sídle: Rocková smetanka a zas**ný Ozzy

Soukromý pohřeb Osbournea (†76) v jeho sídle: Rocková smetanka a zas**ný Ozzy

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na oříškách
Pstruh na oříškách
Pstruh na rajčatech
Pstruh na rajčatech
Pstruh plněný česnekem
Pstruh plněný česnekem
Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou
Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou
Pstruh s bylinkovou krustou
Pstruh s bylinkovou krustou
  • Recepty.cz
  • Pstruh na tokajském víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact