• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 190
      g špaldová mouka
    • 200
      g hladká mouka Pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka Žitná
    • 1
      lžíce pšeničné klíčky
    • 1
      lžička lecithin Sojového granulovaného (zláčňuje těsto)
    • 1
      lžíce vločky Pohankové
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička slunečnicová semínka Loupaná
    • 1
      lžička dýňová semínka Loupaná
    • 0,50
      lžička fenykl Drcený
    • 0,50
      lžička anýz
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 280
      ml voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý.
2
Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience. Stačí použít: vsechny mouky, kmín, sůl, vodu, droždí, olej. Všechno ostatní chleba rozhodně vylepší a určitě takový nikde nekoupíte :) Ale pokud něco z vedlejších ingrediencí vynecháte, nic se nestane.
3
Nádobu před vložením háků potřeme olejem, poté potřeme i háky samotné - používám na to pírka. Nalijeme vodu s octem. Všechny mouky, pšeničné klíčky, lecitin, pohankové vločky, koření a semena smícháme v jiné misce dohromady. Nasypeme na vodu a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme droždí. Droždí se tak nejdřív obalí moukou a bude lépe kynout. Do rohu dáme sůl, zapneme a koukáme na těsto, jak bude vypadat.
4
Pokud jste náhodou dali více vody, je nutné těsto zahustit. Správně zpracované těsto má být hodně tuhé. V podstatě by se měla vytvořit pevná koule s lepivým povrchem. Z řídkého těsta Vám nic hezkého nevznikne. Také si dejte pozor na droždí a v žádném případě nedávejte víc, než zarovnanou kávovou lžičku. Dlouho jsem dělala "ušáky", protože jsem si myslela, že když to droždí nasypu od oka, tak to bude stejně dobrý... Nebude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pšenično-žitný chléb

Pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Špaldovo-žitný jablečný závin

Špaldovo-žitný jablečný závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná mouka Dýňová semínka Fenykl Hladká mouka Kmín Lecithin Ocet Pšeničné klíčky Rostlinný olej Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Vločky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

166
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
93
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s…
92
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
89
Zapečené těstoviny s masem a kukuřicí
Zapečené těstoviny s…
87
Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact