• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
Napište svůj komentář k receptu

Prvorepubliková paštika z kachních jater

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      lžíce víno madeirské
    • 1
      hrst pistácie
    • 10
      hnědý rum kapek
    • 150
      g vepřové maso
    • 150
      g telecí maso
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička koření paštikové
    • 400
      g kachní játra
    • 12
      plátek anglická slanina na obalení
    • 1
      hrst tymián na ozdobu
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet.
2
Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo drůbeží maso na velmi jemnou směs, fáš. Vmícháme žloutky, sůl, zbylé koření, madeiru, několik kapek rumu, nasekané pistácie, vše dobře promícháme a necháme půl hodiny stát.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Formy vyložíme plátky slaniny tak, aby přečnívaly. Naplníme je zhruba do poloviny masovou fáší, do které vtlačíme kousky jater, přikryjeme zbytkem fáše, přetáhneme slaninou a formy uzavřeme – buď mají vlastní pokličku s otvorem pro únik páry, nebo je pevně přetáhneme alobalem a otvory do něj propíchneme.
4
Vložíme do kastrolu, na jehož dno dáme namočenou utěrku, zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky forem, kastrol přikryjeme a paštiky vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Pak je vyjmeme a necháme zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.

RADA: Tipy na domácí paštiky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Hnědý rum Kachní játra Koření Pistácie Sůl Telecí maso Tymián Vepřové maso Víno Žloutek

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Máslové řízky

Máslové řízky

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

158
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
90
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
61
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact