• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
Napište svůj komentář k receptu

Prvorepubliková paštika z kachních jater

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      lžíce víno madeirské
    • 1
      hrst pistácie
    • 10
      hnědý rum kapek
    • 150
      g vepřové maso
    • 150
      g telecí maso
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička koření paštikové
    • 400
      g kachní játra
    • 12
      plátek anglická slanina na obalení
    • 1
      hrst tymián na ozdobu
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet.
2
Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo drůbeží maso na velmi jemnou směs, fáš. Vmícháme žloutky, sůl, zbylé koření, madeiru, několik kapek rumu, nasekané pistácie, vše dobře promícháme a necháme půl hodiny stát.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Formy vyložíme plátky slaniny tak, aby přečnívaly. Naplníme je zhruba do poloviny masovou fáší, do které vtlačíme kousky jater, přikryjeme zbytkem fáše, přetáhneme slaninou a formy uzavřeme – buď mají vlastní pokličku s otvorem pro únik páry, nebo je pevně přetáhneme alobalem a otvory do něj propíchneme.
4
Vložíme do kastrolu, na jehož dno dáme namočenou utěrku, zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky forem, kastrol přikryjeme a paštiky vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Pak je vyjmeme a necháme zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.

RADA: Tipy na domácí paštiky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Hnědý rum Kachní játra Koření Pistácie Sůl Telecí maso Tymián Vepřové maso Víno Žloutek

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Mazanec II.

Mazanec II.

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Koláčky

Koláčky

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

58
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
31
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
19
Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Černá čočka se zeleninou…
18
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
17
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact