• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks švestky čerstvé nebo mražené
    • 1
      dl hnědý rum
  • Na těsto
    • 175
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 70
      g moučkový cukr
  • Na krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml mléko
    • 1
      ml vanilková esence
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g cukr 50-70
  • Na glazuru
    • 3
      lžíce meruňkový džem 2-3
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky uležet. Těsto potom rozválíme na průměr 30 cm (tak, aby pasovalo do koláčové formy - takové s vroubky na boku). Do formy těsto uložíme tak, aby bylo vytáhnuté až na okraj formy. Na povrch těsta položíme papír na pečení a na něj suché fazole nebo hrách na zatížení - jinak se na těstu vytváří bubliny. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Potom dáme papír dolů a dopékáme ještě 5 minut.
2
Mezitím si připravíme krém: smetanu s mlékem a vanilkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme cukr a vajíčka a dále vaříme za stálého míchání metličkou, než směs začne houstnout.
3
Korpus vyjmeme z trouby a poklademe na něj marinované švestky a zalejeme houstnoucím krémem. Vložíme do trouby a dopékáme 15-20 minut.
4
Nakonec povaříme džem s rumem a glazurou potřeme ještě teplý koláč. Konzumujeme až studené - má o moc lepší chuť, no nejlepší je druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Ovocný tart

Ovocný tart

Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana K. | 5. 2. 2017 16:30

    Výýýborný, naprosto luxusní koláč. Jen jsem místo smetany ke šlehání použila 12%ní smetanu a je to dostačující. A povrch koláče jsem posypala opraženými mandlovými lupínky. Určitě zopakuji.

  • Evča | 27. 9. 2015 12:04

    Opravdu výborný koláč! Chválil ho i přítel, který jinak sladké nerad :)

  • perl | 19. 6. 2012 20:00

    Jen češtinářská připomínka "koláčová forma s vroubky" :-P

  • enet 64 | 9. 2. 2012 17:12

    Vypadá výborně, hned vyzkouším. <:-)

  • Pavlína Špeciánová | 13. 8. 2009 09:46

    Moc dobrý,vláčný koláček.Není přeslazený.Včera jsem upekla a měl velký úspěch.Dávám 1. Nic jsem na receptu neupravovala jen jsem dozdobila plátkama mandlí. Přikládám foto.

  • Ivča R. | 23. 10. 2006 10:35

    Vynikající koláč!!!Příště musím udělat ze dvou dávek

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Švestky Vanilková esence Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

84
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
44
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
35
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact