• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
Napište svůj komentář k receptu

Pršut s melounem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pršut s melounem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pršut či italské nebo švarcvaldské šunky uzené za studena
    • 1
      ks meloun žlutý, oranžový či zelený

Postup přípravy receptu

1
Na talíř či mísu rozložíme plátky šunky. Meloun necháme vychladit a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a odkrojíme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kousky a dáme na zvláštní talíř či na místu doprostřed šunky.
2
Výborný lehký předkrm. Můžeme podávat s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem či samotné. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krabí salát s melounem

Krabí salát s melounem

Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Tagliatelle s melounem podle mé…

Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem

Prosciutto di San Daniele se žlutým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 19. 5. 2011 00:15

    Spojeni zluteho melounu a prsutu opravdu nema chybu. Zpocatku se mi to zdalo divne, ale chute se meni... 8-)

  • Simča Sládková | 18. 6. 2010 21:44

    Použila jsem žlutý meloun a a byla to lahůdka.....

  • Vlasta | 23. 6. 2008 13:04

    Tak tuhle dobrotu jsem jedla poprvé před 10 lety v Belgii a musím říct, že od té doby, je to náš nejoblíbenější předkrm. Paseku, co vím, nikdo z nás nemívá. Když se toho nesní 5 kilo, nemůže to vadit:-)

  • Otakar Novák | 22. 6. 2008 19:55

    Venku ještě pořád 29st.C, právě jsme toto jídlo povečeřeli.Nevím, jak Pršut nebo švarcvaldská šunka, ale italská parmská šunka (prosciutto crudo)se neudí. Paseku též nemíváme.

  • Di | 22. 6. 2008 18:29

    Asi jak komu. Já tuhle kombinaci s oranžovým melounem miluju. Ideální sváteční pohoštění pro nadcházející horké letní dny.

  • MartinV | 14. 2. 2007 13:22

    Melouny je doporučeno konzumovat zcela samostatně, dokonce odděleně od ostatního ovoce, protože se tráví velmi rychle. Uvedená kombinace může být chutná, ale nadělá v žaludku paseku :-( A pak následují dotazy typu "Nadýmání" :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Meloun Pršut
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Azu po česku

Azu po česku

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
50
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
43
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ornella Koktová (32) s manželem Josefem (68): Trapas při sexu na veřejnosti!

Ornella Koktová (32) s manželem Josefem (68): Trapas při sexu na veřejnosti!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Prsa v mrkvi
Prsa v mrkvi
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact