• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
Napište svůj komentář k receptu

Pršut s melounem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pršut s melounem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pršut či italské nebo švarcvaldské šunky uzené za studena
    • 1
      ks meloun žlutý, oranžový či zelený

Postup přípravy receptu

1
Na talíř či mísu rozložíme plátky šunky. Meloun necháme vychladit a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a odkrojíme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kousky a dáme na zvláštní talíř či na místu doprostřed šunky.
2
Výborný lehký předkrm. Můžeme podávat s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem či samotné. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krabí salát s melounem

Krabí salát s melounem

Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Tagliatelle s melounem podle mé…

Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem

Prosciutto di San Daniele se žlutým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 19. 5. 2011 00:15

    Spojeni zluteho melounu a prsutu opravdu nema chybu. Zpocatku se mi to zdalo divne, ale chute se meni... 8-)

  • Simča Sládková | 18. 6. 2010 21:44

    Použila jsem žlutý meloun a a byla to lahůdka.....

  • Vlasta | 23. 6. 2008 13:04

    Tak tuhle dobrotu jsem jedla poprvé před 10 lety v Belgii a musím říct, že od té doby, je to náš nejoblíbenější předkrm. Paseku, co vím, nikdo z nás nemívá. Když se toho nesní 5 kilo, nemůže to vadit:-)

  • Otakar Novák | 22. 6. 2008 19:55

    Venku ještě pořád 29st.C, právě jsme toto jídlo povečeřeli.Nevím, jak Pršut nebo švarcvaldská šunka, ale italská parmská šunka (prosciutto crudo)se neudí. Paseku též nemíváme.

  • Di | 22. 6. 2008 18:29

    Asi jak komu. Já tuhle kombinaci s oranžovým melounem miluju. Ideální sváteční pohoštění pro nadcházející horké letní dny.

  • MartinV | 14. 2. 2007 13:22

    Melouny je doporučeno konzumovat zcela samostatně, dokonce odděleně od ostatního ovoce, protože se tráví velmi rychle. Uvedená kombinace může být chutná, ale nadělá v žaludku paseku :-( A pak následují dotazy typu "Nadýmání" :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Meloun Pršut
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Domácí veka

Domácí veka

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Naše laskonky

Naše laskonky

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

193
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
104
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
87
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
44
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
40
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Prsa v mrkvi
Prsa v mrkvi
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact