• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
Napište svůj komentář k receptu

Pršut s melounem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pršut s melounem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pršut či italské nebo švarcvaldské šunky uzené za studena
    • 1
      ks meloun žlutý, oranžový či zelený

Postup přípravy receptu

1
Na talíř či mísu rozložíme plátky šunky. Meloun necháme vychladit a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a odkrojíme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kousky a dáme na zvláštní talíř či na místu doprostřed šunky.
2
Výborný lehký předkrm. Můžeme podávat s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem či samotné. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krabí salát s melounem

Krabí salát s melounem

Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Tagliatelle s melounem podle mé…

Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem

Prosciutto di San Daniele se žlutým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 19. 5. 2011 00:15

    Spojeni zluteho melounu a prsutu opravdu nema chybu. Zpocatku se mi to zdalo divne, ale chute se meni... 8-)

  • Simča Sládková | 18. 6. 2010 21:44

    Použila jsem žlutý meloun a a byla to lahůdka.....

  • Vlasta | 23. 6. 2008 13:04

    Tak tuhle dobrotu jsem jedla poprvé před 10 lety v Belgii a musím říct, že od té doby, je to náš nejoblíbenější předkrm. Paseku, co vím, nikdo z nás nemívá. Když se toho nesní 5 kilo, nemůže to vadit:-)

  • Otakar Novák | 22. 6. 2008 19:55

    Venku ještě pořád 29st.C, právě jsme toto jídlo povečeřeli.Nevím, jak Pršut nebo švarcvaldská šunka, ale italská parmská šunka (prosciutto crudo)se neudí. Paseku též nemíváme.

  • Di | 22. 6. 2008 18:29

    Asi jak komu. Já tuhle kombinaci s oranžovým melounem miluju. Ideální sváteční pohoštění pro nadcházející horké letní dny.

  • MartinV | 14. 2. 2007 13:22

    Melouny je doporučeno konzumovat zcela samostatně, dokonce odděleně od ostatního ovoce, protože se tráví velmi rychle. Uvedená kombinace může být chutná, ale nadělá v žaludku paseku :-( A pak následují dotazy typu "Nadýmání" :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Meloun Pršut
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Pikantní sladkokyselá…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Prsa v mrkvi
Prsa v mrkvi
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact