• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Provensálská omeleta
Napište svůj komentář k receptu

Provensálská omeleta

autor: Ruushi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Provensálská omeleta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      lžička olivový olej
    • 0,25
      šálek šalotka Sloupnuté a nadrobno nasekané
    • 0,50
      šálek žampiony očištěné, na plátky nakrájené
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 0,25
      šálek brokolice nakrájené na 1,5cm kousky
    • 0,50
      ks paprika - žlutá nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      ks vejce
    • 0,50
      šálek parmazán strouhaný
    • 1
      ks rajče na kostičky
    • 1
      šálek listový špenát
    • 0,50
      šálek bazalka nakrájené na nudličky
    • francouzská bageta
    • 0,50
      šálek sýr Gruyere - strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony, citronovou šťávu, brokolici a restujeme 2 minuty. Přidáme papriku a restujeme další 2 minuty. Zeleninu shrneme na talíř, osolíme a opepříme.
2
V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 1 lžičku oleje a 1 lžičku másla. Na tuk nalijeme polovinu vajec a pak pánví potřásáme a nadzvedáme kraje omelety, aby syrová vejce mohla stékat dospod. Až asi po minutě ztuhne, jednu polovinu omelety posypeme polovinou strouhaných sýrů a poklademe polovinu restované zeleniny, rajčat a špenátu. Přes náplň překlopíme druhou polovinu omelety, kterou ještě minutu zapečeme a pak opatrně sesuneme na servírovací talíř. Ze zbývajících přísad uděláme druhou omeletu.
3
Omelety na talíři ozdobené bazalkou a podáváme s nakrájenou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Provensálská pomazánka

Provensálská pomazánka

Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem

Cibulová omeleta s uzeným masem a…

Špenátovo-bramborová omeleta

Špenátovo-bramborová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Bezmasá jídla Snídaně Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brokolice Citronová šťáva Francouzská bageta Listový špenát Olivový olej Paprika - žlutá Parmazán Pepř mletý Rajče Šalotka Sůl Sýr Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

125
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
113
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
53
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
51
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka …
22
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Provensálská omeleta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact