• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Proužky portobello ve strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks žampiony portobello
    • citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      plátek bílý chleba
    • 1
      hrst petržel
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • olej na smažení
  • Pyré
    • 800
      g brambory typ B
    • 100
      g máslo
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst petržel
  • DIP
    • 180
      g zakysaná smetana
    • koření cibulové
    • česnek granulovaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s nasekanou petrželí. Vše udržujte v teple do servírování.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Žampiony nakrájejte na proužky. Lehce je pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
3
Chleba rozmixujte na strouhanku. Vmíchejte do ní petržel s tymiánem. Proužky žampionů obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte ve větší vrstvě oleje dozlatova, pak je nechte okapat na ubrousku.

RADA: Tipy na houbové recepty

4
Žampiony servírujte s pyré s petrželovým máslem. Přidejte dip ze smetany ochucené ostatními surovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD Vegetariánské a zdravé
Chuťovky Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Česnek Citronová šťáva Hladká mouka Koření Máslo Olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vejce Zakysaná smetana Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Americké Brownies (vynikající)

Americké Brownies (vynikající)

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

130
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
98
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
26
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
21
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný perník s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužkované maso
Proužkované maso
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské nudle
Provensálské nudle
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact