• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Proužky portobello ve strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks žampiony portobello
    • citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      plátek bílý chleba
    • 1
      hrst petržel
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • olej na smažení
  • Pyré
    • 800
      g brambory typ B
    • 100
      g máslo
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst petržel
  • DIP
    • 180
      g zakysaná smetana
    • koření cibulové
    • česnek granulovaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s nasekanou petrželí. Vše udržujte v teple do servírování.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Žampiony nakrájejte na proužky. Lehce je pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
3
Chleba rozmixujte na strouhanku. Vmíchejte do ní petržel s tymiánem. Proužky žampionů obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte ve větší vrstvě oleje dozlatova, pak je nechte okapat na ubrousku.

RADA: Tipy na houbové recepty

4
Žampiony servírujte s pyré s petrželovým máslem. Přidejte dip ze smetany ochucené ostatními surovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD Vegetariánské a zdravé
Chuťovky Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Česnek Citronová šťáva Hladká mouka Koření Máslo Olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vejce Zakysaná smetana Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Šumajstr

Šumajstr

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

109
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
76
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka …
66
Alfredo zapečené gnocchi
Alfredo zapečené gnocchi
51
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
45
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Priscilla Presleyová čelí žalobě o 1 miliardu: Soudní tahanice Elvisovy ex nekončí!

Priscilla Presleyová čelí žalobě o 1 miliardu: Soudní tahanice Elvisovy ex nekončí!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužkované maso
Proužkované maso
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské nudle
Provensálské nudle
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact