• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Proužky portobello ve strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks žampiony portobello
    • citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      plátek bílý chleba
    • 1
      hrst petržel
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • olej na smažení
  • Pyré
    • 800
      g brambory typ B
    • 100
      g máslo
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst petržel
  • DIP
    • 180
      g zakysaná smetana
    • koření cibulové
    • česnek granulovaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s nasekanou petrželí. Vše udržujte v teple do servírování.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Žampiony nakrájejte na proužky. Lehce je pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
3
Chleba rozmixujte na strouhanku. Vmíchejte do ní petržel s tymiánem. Proužky žampionů obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte ve větší vrstvě oleje dozlatova, pak je nechte okapat na ubrousku.

RADA: Tipy na houbové recepty

4
Žampiony servírujte s pyré s petrželovým máslem. Přidejte dip ze smetany ochucené ostatními surovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD Vegetariánské a zdravé
Chuťovky Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Česnek Citronová šťáva Hladká mouka Koření Máslo Olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vejce Zakysaná smetana Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

89
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
82
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
75
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
68
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
66
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužkované maso
Proužkované maso
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské nudle
Provensálské nudle
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact