• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Proužkované maso
Napište svůj komentář k receptu

Proužkované maso

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužkované maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 8
      ks vepřové maso řízky (nebo kuřecí)
    • 100
      g anglická slanina nakrájená na plátky
    • 4
      ks vejce
    • strouhanka
    • polohrubá mouka
    • 1
      ks smetana 12%
    • 3
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou do masa naklepeme. Potom maso protáhneme rozšlehanými vajíčky a nakonec obalíme v polohrubé mouce.
2
Na oleji je osmažíme (cca 2 minuty), potom naklademe na plátky slaniny v několika vrstvách. Plátky můžeme i rozříznout, pokud se nám někde nevejdou. Dáme je na sebe, vedle sebe - prostě vyplníme pekáček nebo misku v několika (asi 3) vrstvách. Do vajíček, ve kterých se obalovaly plátky, přidáme smetanu, kečup (může být jemný i ostrý podle vaší chuti). Směs osolíme a připepříme. Vše promícháme, zalijeme řízečky položené na slanině a dáme do trouby. Zapečeme do zlatova při 180 °C. Podle toho, kolik máme vrstev (tedy v jak velké nádobě zapékáme), to může být 20 - 40 minut. Krájíme svisle na plátky, jsou krásně pruhované, jak se střídají vrstvy masa a vaječné hmoty.
3
Kuchařka může klidně připravit řízečky den či dva dopředu do misky a uložit je v ledničce. V den podávání jen umíchá vejce se smetanou a dalšími ingrediencemi a nechá v troubě zapékat. V tomto případě rozmícháme při obalování plátků jen jedno vejce a zbylé tři až v den zapékání.
4
Převzato z časopisu Knihovnička recepty - Nejlepší řízky, plátky a řízečky.
5
V časopise bylo vepřové, já jsem vyzkoušela kuřecí - střídala jsem plátky prsíček (bílé maso) a plátky stehenních steaků (tmavší maso). Po zapečení byly mezi nimi narůžovělé vrstvy vaječné hmoty s kečupem. Tuto jsem ochutila česnekem, který máme moc rádi. Bylo to moc dobré i pěkné na talíři. Podávala jsem k tomu vařené brambory a okurkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Kečup - jemný Polohrubá mouka Smetana 12% Strouhanka Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Luxusní punčák

Luxusní punčák

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

České kuře pečené

České kuře pečené

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

55
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Cookies - lehký recept
Cookies - lehký recept

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Prošívaná buchta
Prošívaná buchta
Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky portobello ve strouhance
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
  • Recepty.cz
  • Proužkované maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact