• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Prokládaný lilek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek -plátky
    • 200
      g šunka nebo uzené maso
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1,50
      ks rohlík starší-nastrouhaný nebo rozmixovaný
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl a koření(bylinky) dle chuti
    • sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájíme na kolečka, která pomažeme připravenou směsí z čerstvé strouhanky, vajíčka, mléka, pokrájené šunky (uzeného masa), kterou dochutíme solí a kořením (pepř, paprika, česnek, bylinky - dle chuti). Potřená kolečka na sebe skládáme ve 3 - 4 vrstvách. Mladý lilek nemusíme nechávat vypotit, můžeme hned mazat. Navrstvené lilky dáme do zapékací misky na pečící papír nebo ji vymažeme máslem. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, pak odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut. Před dopečením nebo na talíři můžeme posypat sýrem. Podáváme s bramborem, kaší nebo pečivem.
2
Dá se jíst i studené. Pokud místo šunky použijeme například tofu (marinované, uzené...), máme vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný česnekový Hermelín

Prokládaný česnekový Hermelín

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miloslava Fidlerová | 16. 6. 2015 07:30

    S lilkem si v kuchyni nevím moc rady a tak ho používám málo kdy a spíš dohromady i s jinou zeleninou. Tento recept jsem vyzkoušela a moc jsme si pochutnali. Děkuji za výbornou novou zkušenost.

  • Jan Laube | 16. 5. 2012 14:48

    Mezi vrstvy jsem dával ještě plátek rajčete, jinak jsem postupoval podle receptu. Lilek byl výborný.

  • Fajkuska | 11. 10. 2011 20:05

    už mám v troubě, nádherně to voní.

  • Růža | 22. 7. 2011 11:54

    Maso nejíme, tak jsem místo uzeniny dala jeden camembert a kousek nivy. Oběd byl vynikající a příště vyzkouším s uzeným tofu sýrem.

  • Dáda | 22. 6. 2011 19:34

    Moc dobré, každý jsme měl dva komínky a napucli jsme :-)

  • Milan | 1. 5. 2011 15:37

    Použil jsem paprikovou klobásu a byla to bomba, i moje zdravě se stravující přítelka si dávala do nosu 8-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Mléko Rohlík Rozšlehané vejce Sůl Šunka Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

464
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
104
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
Jablečný (ovocný) nákyp…
36
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
33
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s cuketou - zdravě…
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný česnekový Hermelín
Proměnlivá bábovka
Proměnlivá bábovka
Prominentní rýže
Prominentní rýže
Propadlý koláč
Propadlý koláč
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact