• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Prokládaný lilek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek -plátky
    • 200
      g šunka nebo uzené maso
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1,50
      ks rohlík starší-nastrouhaný nebo rozmixovaný
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl a koření(bylinky) dle chuti
    • sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájíme na kolečka, která pomažeme připravenou směsí z čerstvé strouhanky, vajíčka, mléka, pokrájené šunky (uzeného masa), kterou dochutíme solí a kořením (pepř, paprika, česnek, bylinky - dle chuti). Potřená kolečka na sebe skládáme ve 3 - 4 vrstvách. Mladý lilek nemusíme nechávat vypotit, můžeme hned mazat. Navrstvené lilky dáme do zapékací misky na pečící papír nebo ji vymažeme máslem. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, pak odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut. Před dopečením nebo na talíři můžeme posypat sýrem. Podáváme s bramborem, kaší nebo pečivem.
2
Dá se jíst i studené. Pokud místo šunky použijeme například tofu (marinované, uzené...), máme vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný česnekový Hermelín

Prokládaný česnekový Hermelín

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miloslava Fidlerová | 16. 6. 2015 07:30

    S lilkem si v kuchyni nevím moc rady a tak ho používám málo kdy a spíš dohromady i s jinou zeleninou. Tento recept jsem vyzkoušela a moc jsme si pochutnali. Děkuji za výbornou novou zkušenost.

  • Jan Laube | 16. 5. 2012 14:48

    Mezi vrstvy jsem dával ještě plátek rajčete, jinak jsem postupoval podle receptu. Lilek byl výborný.

  • Fajkuska | 11. 10. 2011 20:05

    už mám v troubě, nádherně to voní.

  • Růža | 22. 7. 2011 11:54

    Maso nejíme, tak jsem místo uzeniny dala jeden camembert a kousek nivy. Oběd byl vynikající a příště vyzkouším s uzeným tofu sýrem.

  • Dáda | 22. 6. 2011 19:34

    Moc dobré, každý jsme měl dva komínky a napucli jsme :-)

  • Milan | 1. 5. 2011 15:37

    Použil jsem paprikovou klobásu a byla to bomba, i moje zdravě se stravující přítelka si dávala do nosu 8-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Mléko Rohlík Rozšlehané vejce Sůl Šunka Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

140
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
124
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
91
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
60
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
20
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s cuketou - zdravě…
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný česnekový Hermelín
Proměnlivá bábovka
Proměnlivá bábovka
Prominentní rýže
Prominentní rýže
Propadlý koláč
Propadlý koláč
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact