• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní maso se žampionovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vepřová krkovice nebo plec či kýta, případně kuřecí (krůtí, králičí) řízek, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín - není nutný
    • olej na smažení
    • 200
      g čerstvé žampiony - plátky, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g sýr niva nebo Gorgonzola, případně jiný sýr výrazné chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky. Maso osolíme a okořeníme a zprudka ho na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení maso vyndáme a uchováme v teple.
2
Do výpeku nasypeme plátky žampionů, které zprudka za občasného promíchání osmažíme. Po osmažení je zalijeme smetanou, promícháme, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Sýr nám přeliv zahustí, není třeba zahušťovat moukou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, kdy plátky masa dáme k příloze a přelivem je z části zalijeme.
4
Kdo nemá rád Nivu, může použít i jiný výraznější sýr nebo třeba i tavený sýr či Hermelín. Přeliv můžeme ochutit například i česnekem, bylinkami nebo muškátovým oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu

Přírodní plátek s přelivem nejen z…

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marika | 23. 11. 2016 11:15

    Já dělám stejně kuřecí prsa. Je to taková vděčná rychlovka :-) .

  • Andrea | 26. 10. 2016 14:11

    Děkuju za super jednoduchý a luxusní recept <3

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Z mléka / sýra Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Drcený kmín Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Králičí ragú

Králičí ragú

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

167
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
156
Penne quattro formaggi
Penne quattro formaggi
124
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s…
105
Zapečené Manicotti
Zapečené Manicotti
62
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 19. 9. 2025: Kdo by měl dnes prosadit svůj názor a kdo zvládne náročné úkoly?

Denní horoskop na pátek 19. 9. 2025: Kdo by měl dnes prosadit svůj názor a kdo zvládne náročné úkoly?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact