• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní maso se žampionovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vepřová krkovice nebo plec či kýta, případně kuřecí (krůtí, králičí) řízek, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín - není nutný
    • olej na smažení
    • 200
      g čerstvé žampiony - plátky, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g sýr niva nebo Gorgonzola, případně jiný sýr výrazné chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky. Maso osolíme a okořeníme a zprudka ho na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení maso vyndáme a uchováme v teple.
2
Do výpeku nasypeme plátky žampionů, které zprudka za občasného promíchání osmažíme. Po osmažení je zalijeme smetanou, promícháme, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Sýr nám přeliv zahustí, není třeba zahušťovat moukou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, kdy plátky masa dáme k příloze a přelivem je z části zalijeme.
4
Kdo nemá rád Nivu, může použít i jiný výraznější sýr nebo třeba i tavený sýr či Hermelín. Přeliv můžeme ochutit například i česnekem, bylinkami nebo muškátovým oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu

Přírodní plátek s přelivem nejen z…

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marika | 23. 11. 2016 11:15

    Já dělám stejně kuřecí prsa. Je to taková vděčná rychlovka :-) .

  • Andrea | 26. 10. 2016 14:11

    Děkuju za super jednoduchý a luxusní recept <3

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Z mléka / sýra Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Drcený kmín Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Vařené mušle

Vařené mušle

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

191
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
36
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
27
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact