• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Princeznin dort
Napište svůj komentář k receptu

Princeznin dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Princeznin dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      lžička sůl
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 85
      g máslo rozpuštěné
  • Krémová náplň
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      lžička vanilka
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce škrobová moučka maizena
    • 0,50
      hrnek cukr
    • 0,50
      špetka sůl
  • Cukrový sirup
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek cukr krupice svařit a nechat vychladit
  • Šlehačka
    • 5
      hrnek šlehačka
    • 0,50
      lžíce cukr vyšlehat
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky aby dobře držela
  • Marcipán
    • 700
      g marcipánová hmota
    • 1
      ks potravinářské barvivo zelené
  • Na potření
    • 1
      sklenice malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Těsto: vyšlehat žloutky na dvojnásobný obsah. Vyšlehat sníh s přidáváním cukru a postupně zašlehávat do žloutků, nakonec opatrně vmíchat mouku, prášek do pečiva, sůl a máslo. Ihned dát do vymazané a vysypané formy. Má se péci ve dvou dortových formách na 170 °C asi 30 minut. Nechat vychladit, každý rozříznout na dva pláty, ale používají se jen 3
2
Krémová náplň:mléko s vanilkou přivést do varu, vypnout a nechat 10 minut zchladit. V jiné míse šlehat vejce, škrobovou moučku, cukr a sůl do hladka. Pak přidat polovinu svařeného mléka a opět šlehat. Toto přelít do zbylé poloviny mléka a na mírném ohni šlehat asi 2 minuty do zhoustnutí. Přendat do mísy a nechat kompletně vychladit. Přímo na povrch krému dejte plastickou fólii, aby se vám neutvořil škraloup.
3
Oddělit 1/5 vyšlehané šlehačky a zašlehat do vychladlého krému.
4
Postup při skládání dortu: na prkénko (nejlépe na dortovou podložku alespoň o 3 cm větší než dort) dát dortovou formu bez dna (jen obrubu). Vložit do ní 1. díl upečeného těsta a štětečkem dobře potřít sirupem a pak pomazat džemem, na to položit 2. díl těsta, potřít sirupem a krémovou náplní, dále 3. díl těsta, pomazat sirupem a rukou jemně přitlačit tak, aby byl dort rovný. Dát do lednice na 1 hodinu.
5
Pak odstranit dortovou formu a zbylým krémem pomazat boky dortu.
6
Vyšlehanou šlehačku začněte klást na vršek dortu tak, aby vznikla polokoule a dobře uhraďte. Uprostřed asi 4 cm a na okraji asi 1 cm.
7
Pak už jen potažení marcipánem. Opatrně přibarvit marcipán. Vál se musí hodně posypat práškovým cukrem, aby se marcipán při vyvalování nelepil. Síla má být asi 2 mm a dostatečně veliký plát, aby pokryl celý dort včetně stran. Pomocí válečku opatrně pokládejte na dort včetně stran, aby byl dort krásně zabalený. Jemně přitlačte na spodek podložky. Měl by být krásně zaoblený. Zbylý marcipán vyválejte a vykrájejte hvězdičky, srdíčka, kytičky apod. a ozdobte tím povrch dortu.
8
Ukončení dortu na podložce: lze použít mašličku asi 1 cm širokou, dále možno marcipán vyválet na 3 dlouhé špagetky a uplést copánek.Ale stačí dort i jen jemně pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asterixův dort

Asterixův dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Dort Dolly

Dort Dolly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenick | 21. 5. 2016 11:31

    Zdravím, zkoušeli jste tento recept někdo? Tak neúspěšná jsem teda ještě nebyla, vznikla z toho naprosto hustá téměr nepoužitelná hmota...nezbylo nez naředit mlékem .... no výsledek samozřejmě 2 cm placka, což jsem možná pokazila mlékem, ale bez něj bych to ani do formy nedostala, chjoooooo :-( :'( :'( :'(

  • Pájinka Pájinka | 8. 1. 2010 16:02

    Ivano, podívejte se sem: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=26252 Jsou tam i fotky.

  • Ivana Hrubá | 5. 1. 2010 10:31

    Není ten dort chuťově podobný tomu princezninu dortu z Ikea? Ten zbožňuju! Budu to muset vyzkoušet.

  • Kuchařka on-line | 30. 3. 2006 22:39

    Mnozstvi surovin v receptu je jen na spodni cast dortu, patra jsou navic.

  • Romana | 30. 3. 2006 22:17

    Dort to může být dobrý, ale třípatrový jako je na obrázku asi ne.

  • Bari | 30. 3. 2006 16:28

    Tak nevim, ale ten obrazek dortu s popisem jak k nemu dojit nejako nekoresponduje... nebo mam malou fantazii.

  • Marcela | 22. 3. 2006 17:07

    Ahoj Jano, taky jsem moc ráda, že jsem tento recept našla, chystám se péct tchánovi k šedesátinám a potřebuji něco opravdu slavnostního. A díky za podrobný popis. Skládat dort do formy mě nikdy nenapadlo a pořád bojuji s tím, že je pak nakřivo. Ten nápad je jednoduchý a geniální :o)

  • Kika | 17. 11. 2005 13:38

    Tento recept je vynikající, kdo jednou ochutná, tak mu nebude líto času a ani peněz!!!!! doporučuji!

  • Jana Han | 7. 11. 2005 17:56

    Uvedeny recept je originalni. Nic nikomu nebrani upravit si recept podle sve potreby. Muzete testo upeci treba obycejnejsi a slehacky muzete pouzit take mene. Normalne se na dort pouziva hodne masla, tady je ho minimum, ale je nahrazeno slehackou. Vim, ze popis je dlouhy, chtela jsem jen co mozna nejvice popsat, jak se dort sklada. Ale pokud si to pozorne prectete, neni o nic slozitejsi nez jakykoliv svatecni dort. Jedine co se neda osidit je mnozstvi marcipanu, aby se dort cely prikryl. Pro milovniky marcipanu je to blaho.Ale uz se objevuji studie, ze vejce nejsou vubec tak nebezpecna na zvysovani cholesterolu. Takze kdo vi, kde je pravda.

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 16:18

    Mco se mi, Jano, líbí Váš komentář. Taky si udělám na tuto laskominu čas - až bude mít naše tetička po Vánocích 80 let, tak to vyzkouším . Už se těším! Korpus si na dorty vždycky peču den předem, je to výhodnější a pro ten dort lepší, když je přes noc v chladnu, je podstatně chutnější. Potom dám vědět, jak je povedl !!

  • Jana Wernischova | 7. 11. 2005 14:47

    Možná složitejší a možná hodně vajec a šlehačky, ALE: vždyť v diskusi (v hledám recept) nikdo nesliboval, že jde o hrníčkovou buchtu, naopak že jde o dost svatební, sváteční, pracnější - a na to si myslím v případě potřeby každý ten čas výjimečně vyhradí, nebo si práci rozdělí na dva dny a korpus upeče předem. A že je tam moc vajec a šlehačky? Jednou za čas to nikomu neuškodí, navíc ho nemusí sníst celý sám a ty obézní to už stejně nevytrhne.

  • ludmila chroma | 4. 11. 2005 10:23

    To fakt někdo (kdo chodí do práce) peče???

  • Eva | 3. 11. 2005 10:09

    Trochu moc složité, moc vajec a šlehačky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Malinový džem Marcipánová hmota Máslo Mléko Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Škrobová moučka Šlehačka Sůl Vanilka Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Salámový aspik

Salámový aspik

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

25
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
14
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
14
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Pribináčkové řezy
Pribináčkové řezy
Primátorské roštěnky
Primátorské roštěnky
Princesky - sněhové
Princesky - sněhové
Progresivní špagety, základní recept
Progresivní špagety, základní recept
Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s cuketou - zdravě…
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
  • Recepty.cz
  • Princeznin dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact