• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Priadkový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo rozpuštěné
    • 3
      lžíce smetana
    • tuk
  • Náplň
    • 400
      g jahodová marmeláda
    • 40
      ml hnědý rum
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce, žloutek a vlahý tuk vypracujeme na tužší těsto a necháme vykynout. Marmeládu svaříme s rumem, cukrem a necháme vychladnout. Pokud je příliš řidká vmícháme lžíci van. pudinku nebo solamylu. Těsto rozválíme, potřeme ochucenou marmeládou, svineme do závinu, stočíme do formy, potřeme smetanou a necháme 15 minut kynout.
2
Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních 5 minut, pak při 170 dopékáme asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Božský mrkvový koláč

Božský mrkvový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 14. 5. 2011 19:36

    Kynuté záviny s ovocem milujeme,ale peču je málo,protože mi věčinou vytečou a připálí se :-( .Tohle bylo pryma,že forma těsto držela,nevyteklo skoro nic. Díky moc za recept a nápad :-) .

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 10:19

    tak to je v háji, taky jsem vkládala komentář když jsem ho pekla, bylo to krátce po vložení receptu, tak se chci kouknout, a on nikde! upeču ho i tak, ale měla jsem nějakou vychytávku s formou, ale kdo si to má pamatovat..

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 18:03

    ...ví bůh,komentáře jsou pořád v háji :-X a já to prostě znám pod tímto názvem :-\ :-[

  • Klára K. | 27. 10. 2010 17:53

    Jirko, ten názov je poľa priadky morušovej?

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 12:39

    ...chybí komentáře i známkování :'( :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jahodová marmeláda Máslo Mléko Polohrubá mouka Smetana Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Kaldoun

Kaldoun

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

98
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
97
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
66
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
65
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
60
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
Pribináček
Pribináček
Pribináček domácí
Pribináček domácí
Pribiňáčkové řezy
Pribiňáčkové řezy
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact