• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Priadkový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo rozpuštěné
    • 3
      lžíce smetana
    • tuk
  • Náplň
    • 400
      g jahodová marmeláda
    • 40
      ml hnědý rum
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce, žloutek a vlahý tuk vypracujeme na tužší těsto a necháme vykynout. Marmeládu svaříme s rumem, cukrem a necháme vychladnout. Pokud je příliš řidká vmícháme lžíci van. pudinku nebo solamylu. Těsto rozválíme, potřeme ochucenou marmeládou, svineme do závinu, stočíme do formy, potřeme smetanou a necháme 15 minut kynout.
2
Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních 5 minut, pak při 170 dopékáme asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 14. 5. 2011 19:36

    Kynuté záviny s ovocem milujeme,ale peču je málo,protože mi věčinou vytečou a připálí se :-( .Tohle bylo pryma,že forma těsto držela,nevyteklo skoro nic. Díky moc za recept a nápad :-) .

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 10:19

    tak to je v háji, taky jsem vkládala komentář když jsem ho pekla, bylo to krátce po vložení receptu, tak se chci kouknout, a on nikde! upeču ho i tak, ale měla jsem nějakou vychytávku s formou, ale kdo si to má pamatovat..

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 18:03

    ...ví bůh,komentáře jsou pořád v háji :-X a já to prostě znám pod tímto názvem :-\ :-[

  • Klára K. | 27. 10. 2010 17:53

    Jirko, ten názov je poľa priadky morušovej?

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 12:39

    ...chybí komentáře i známkování :'( :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jahodová marmeláda Máslo Mléko Polohrubá mouka Smetana Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
23
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
22
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
20
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
Pribináček
Pribináček
Pribináček domácí
Pribináček domácí
Pribiňáčkové řezy
Pribiňáčkové řezy
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact