• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Prezidentský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentský řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentský řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 4
      plátek šunka
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      ks vepřové maso a hovězí maso na řízky
    • 400
      g tvrdý sýr celý - ementál

Postup přípravy receptu

1
Maso mírně naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s paprikou na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo a vsypeme do mísy. Vejce rozklepneme do hrníčku a rozmícháme, poté vlijeme do nastrouhaného sýra a dobře promícháme tak, aby vznikla hustá směs. Pozor, nesolit, sýry bývají dostatečně slané! Do pekáče nalijeme olej do výšky asi 1 cm (dle tloušťky plátků masa), do oleje vložíme naklepané a ochucené maso.
2
Pekáč má být jen o málo větší, než je plocha masa, aby se sýr neroztekl po pekáči! Na maso naklademe pár koleček cibule (dle chuti) a zakryjeme plátkem šunky. Na šunku položíme pár koleček papriky (opět dle chuti) a vše pokryjeme souvislou vrstvou směsi sýra s vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud sýr na povrchu nevytvoří zlato-hnědou kůrčičku.
3
Vyjmeme a klademe na talíře, jako příloha se hodí vařené či opékané brambory nebo hranolky s tatarskou omáčkou. K pití doporučuji dobře vychlazené pivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 20. 3. 2010 20:55

    Delala jsem pouze s kapickou oleje a maso (veprove) bylo krasne mekke, ale chutove takove nijake. Vcelku dobre, ale mdle. Chtelo by to nejak vylepsit. Priste zkusim pridat nejake houbicky a treba uzeny syr.

  • Tamara Mikolajková | 9. 3. 2010 11:35

    Souhlasím s Lidkou, olej není vůbec třeba a maso je za 35 minut měkké, že byste se divili... Je to moc dobré a fakt bašta. Taky mi to připadá stejné, jako recept "prezidentské maso".

  • Lidka Kábrtová | 19. 4. 2006 08:37

    Dávala jsem sem takřka stejný recept, je uvedený jako Prezidentské maso, postup je malinko jiný, ale mám vyzkoušeno, že to je krásně měkounké.Jinak si myslím, že 1 cm oleje je strašně moc, to maso bude plavat v tuku...

  • jana Pátková | 18. 4. 2006 21:40

    podle mých zkušeností to maso nemůže být měkké, protože to potřebuje delší dobu na změknutí, a i sýr na povrchu bude tvrdý, musí se dát až na konec pečení, nevím, ale asi to chce trochu vylepšit, např. maso podusit jen trochu, nebo udělat vše v alobalu,

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Paprika Pepř mletý Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

17
Skvělé kakaové věnečky
Skvělé kakaové věnečky
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Prezidentský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact