• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prezidentský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentský řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentský řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 4
      plátek šunka
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      ks vepřové maso a hovězí maso na řízky
    • 400
      g tvrdý sýr celý - ementál

Postup přípravy receptu

1
Maso mírně naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s paprikou na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo a vsypeme do mísy. Vejce rozklepneme do hrníčku a rozmícháme, poté vlijeme do nastrouhaného sýra a dobře promícháme tak, aby vznikla hustá směs. Pozor, nesolit, sýry bývají dostatečně slané! Do pekáče nalijeme olej do výšky asi 1 cm (dle tloušťky plátků masa), do oleje vložíme naklepané a ochucené maso.
2
Pekáč má být jen o málo větší, než je plocha masa, aby se sýr neroztekl po pekáči! Na maso naklademe pár koleček cibule (dle chuti) a zakryjeme plátkem šunky. Na šunku položíme pár koleček papriky (opět dle chuti) a vše pokryjeme souvislou vrstvou směsi sýra s vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud sýr na povrchu nevytvoří zlato-hnědou kůrčičku.
3
Vyjmeme a klademe na talíře, jako příloha se hodí vařené či opékané brambory nebo hranolky s tatarskou omáčkou. K pití doporučuji dobře vychlazené pivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 20. 3. 2010 20:55

    Delala jsem pouze s kapickou oleje a maso (veprove) bylo krasne mekke, ale chutove takove nijake. Vcelku dobre, ale mdle. Chtelo by to nejak vylepsit. Priste zkusim pridat nejake houbicky a treba uzeny syr.

  • Tamara Mikolajková | 9. 3. 2010 11:35

    Souhlasím s Lidkou, olej není vůbec třeba a maso je za 35 minut měkké, že byste se divili... Je to moc dobré a fakt bašta. Taky mi to připadá stejné, jako recept "prezidentské maso".

  • Lidka Kábrtová | 19. 4. 2006 08:37

    Dávala jsem sem takřka stejný recept, je uvedený jako Prezidentské maso, postup je malinko jiný, ale mám vyzkoušeno, že to je krásně měkounké.Jinak si myslím, že 1 cm oleje je strašně moc, to maso bude plavat v tuku...

  • jana Pátková | 18. 4. 2006 21:40

    podle mých zkušeností to maso nemůže být měkké, protože to potřebuje delší dobu na změknutí, a i sýr na povrchu bude tvrdý, musí se dát až na konec pečení, nevím, ale asi to chce trochu vylepšit, např. maso podusit jen trochu, nebo udělat vše v alobalu,

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Paprika Pepř mletý Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Mušle

Mušle

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

200
Dýňová tortila
Dýňová tortila
107
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
102
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
55
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Prezidentský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact