• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prezidentské řízky na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentské řízky na bramborách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g brambory oloupané 500 -
    • 1
      ks cibule tence krájená
    • 3
      plátek maso na řízky : krkovice, plec, karé, kýta
    • 100
      g uzená slanina libovější, anglická, Váhalova...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 120
      g majonéza
    • 80
      g zakysaná smetana
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Vše mírně osolíme a opepříme a poklademe plátky naklepaných osolených a opepřených řízků. Na ty naskládáme plátky dobře vyuzené libovější slaniny (tu můžeme i pokrájet na menší kousky) a na vše rozetřeme směs z majolky, zakysané smetany a nastrouhaného česneku, kterou zasypeme nastrouhaným sýrem dle chuti (uzený, čedar, gouda...).

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáček nebo zapékací mísu (případně remosku) zaklopíme a dáme péct na cca 40-45 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů. Poté odklopíme a dopečeme jen krátce dozlatova (není nutné).
3
Pokud chceme mít vrchní sýrovou krustu křupavou, přimícháme do strouhaného sýru před posypáním, čerstvě mletou strouhanku z necelého rohlíku či žemle.

RADA: 3 tipy na zapečené těstoviny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Majonéza Maso na řízky Pečící papír Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr Uzená slanina Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

136
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
72
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
71
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
63
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
61
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Prejt
Prejt
prejt
prejt
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
Priadkový koláč
Priadkový koláč
  • Recepty.cz
  • Prezidentské řízky na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact