• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentská bábovka II.

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce velká
    • 200
      g máslo
    • 300
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle nebo ořechy - strouhané
    • 50
      g hořká čokoláda strouhaná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka tekutá
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Přidáme sypké hmoty (prdopeč důkladně promícháme s moukou). Vlijeme šlehačku a nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehaný sníh.Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Toto množství je na opravdu velikou bábovku, popřípadě klasickou + např.srnčí hřbet. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Samozřejmě ta menší forma bude hotová mnohem dříve, je třeba opatrně kouknout do trouby. Peču asi na 180 °C.
2
Je to kalorická bomba, ale strašně dobrá, zvláště s mandlemi. Dlouho vydrží vláčná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pudinková bábovka s rumem

Pudinková bábovka s rumem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 2. 4. 2008 17:34

    vyborna babovka,delam ji casto,tentokrat jsem nemela ani mandle ani orechy a tak jsem pridala 2 banany pokrajene na kousky .Vyborna alternativa,navsteva chvalila a jedla a chvalila a jedla a jedla.... jeste,ze je babovka hodne velka :-)))

  • Jana | 31. 10. 2007 15:47

    Děkuji za radu. Forma je asi dost velká, napadlo mě, jestli ji nepeču třeba příliš prudce, ale to asi ne. Tak ještě jednou díky a hezký den.

  • Jana z VM | 30. 10. 2007 13:22

    Jano, buď si vezměte větší formu na bábovku, nebo ten "hrbol" jednoduše zařízněte! Dělám to tak celý život i se srnčím hřbetem, ten mi taky vyskakuje. Tak ho jednoduše zaříznu do roviny zároveň s formou. A je to ......

  • Jana | 30. 10. 2007 12:11

    Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně, když se mi při pečení bábovky vždy udělá vprostřed těstová bublina, nebo jak to nazvat, a bábovka je po upečení "hrbolatá" a špatně drží na talíři. Děkuji.

  • Anna Č. | 26. 10. 2007 11:41

    Tuto bábovku mohu doporučit.recept údajně pochází z oseckého kláštera a bábovka si oblíbil prezident TGM.

  • Jitřenka Němcová | 25. 10. 2007 17:47

    Nezkoušela, protože bábovka je tak dobrá, že se vždycky sní až do posledního drobečku. Ale bylo by možné všechno rozpočítat v poměru na počet vajec. Jestli nemáte velkou bábovku,upečte klidně na plechu s vyšším okrajem.

  • jana | 25. 10. 2007 16:50

    nezkoušela jste někdy dát všeho méně a v jakém poměru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Mandle Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Dalamánky

Dalamánky

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

68
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
53
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
33
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Přísný Ondřej Brzobohatý: Zákaz pro Burešovou!

Přísný Ondřej Brzobohatý: Zákaz pro Burešovou!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact